снимка: БулфотоРазследването по случая вече тече. Какво се знае за

...
снимка: БулфотоРазследването по случая вече тече. Какво се знае за
Коментари Харесай

Хакери, зад които стои правителство на чужда страна, са откраднали информация от Министерството на финансите на САЩ

снимка: Булфото

Разследването по случая към този момент тече. Какво се знае за момента: 

Хакери, зад които стои държавно управление на непозната страна, са откраднали информация от Министерството на финансите на Съединени американски щати и от американска организация, отговаряща за политиката в областта на интернет и телекомуникациите. Това заяви Ройтерс, като се базира на осведомени източници, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Правителството на Съединени американски щати е наясно с тези информации и подхващаме всички нужни стъпки, с цел да открием и решим всевъзможни вероятни проблеми ", сподели представителят на Съвета за национална сигурност Джон Юлиът.

Има опасения измежду разследващата общественост в Съединени американски щати, че хакерите може да са употребявали сходни принадлежности, с цел да пробият отбраната на други държавни организации, споделиха трима осведомени по тематиката източници.

Хакерската офанзива е била толкоз сериозна, че поради нея Съветът за национална сигурност е провел през вчерашния ден среща в Белия дом, сподели един от източниците.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР