Снимка БулфотоРайонна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен

...
Снимка БулфотоРайонна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен
Коментари Харесай

Съдят мъж, мамил с обещание за доставяне на евтини дърва

Снимка Булфото

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт против мъж, мамил с заричане за снабдяване на евтини дърва за огрев, написа " Борба ".

Обвинението против Р. Д. е за това, че на 10.10.2017 година в гр. Велико Търново, за да набави за себе си имотна полза, възбудил и поддържал подвеждане у П. К., че ще му достави четири кубични метра дърва за огрев, с което му предизвикал имотна щета в размер на 200 лв., като действието е осъществено наново в значителен случай – закононарушение по чл.210, вр. член 209, вр. член 28 от Наказателен кодекс.

Обвиняемият нямал непрекъснат адрес и живеел на квартири в разнообразни градове. Нямал легални източници на приходи и средства за прехранване набирал посредством измами по отношение на възрастни лица, изразяващи се в заричане за снабдяване на дървесина на преференциална цена и взимане авансово на сумите за дървесината, без обаче по-късно да им ги доставя. Осъждан е четири пъти за закононарушения от общ темперамент.

На 10.10.2017 година обвиненият бил в гр. Велико Търново. Решил да откри някой възрастен човек, който да измами. Заговорил мъж, на който обяснил, че щял да кара камион с дърва за огрев на вуйна си, която живеела във В.Търново, само че тя нямала финансовата опция да закупи цялото количество и попитал дали познава хора, които да търсят, да си закупят дърва. Човекът се сетил за своя комшия – П. К. и обяснил на обвинения къде живее. Обвиняемият незабавно отишъл до дома на потърпевшия. Обяснил, че ще му достави четири кубика дърва за огрев на преференциална цена от 50 лв. кубика. За да го убеди, че няма нищо подозрително, обвиненият даже му оставил телефонен номер за връзка и загатнал, че се познава със сина му. Убеден от думите му, потърпевшият му дал 200 лв., а обвиненият заречен, че ще докара дървата на 13.10.2017 година, към 09.00 часа. След като взел парите, обвиненият нито се обадил повече, нито извършил обещаното.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР