снимка: БулфотоПромените се налагат заради извънредното положение. Основният аргумент за

...
снимка: БулфотоПромените се налагат заради извънредното положение. Основният аргумент за
Коментари Харесай

Промени заради извънредното положение: Шофьорските книжки, които изтичат до януари месец догодина, ще бъдат валидни още 7 месеца

снимка: Булфото

Промените се постановат поради изключителното състояние. Основният мотив за удължаването е задълбочаването на рецесията с разпространяването на ковид.

Шофьорските книжки, които изтичат до януари месец следващата година, ще бъдат годни още 7 месеца след крайната им дата. Личните карти, интернационалните паспорти и документите за  престояване на непознати жители се удължават с половин година. Това одобри на второ четене парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и публичен ред.

Промените влизат като част от промените в Закона за изключителното състояние. Отново там депутатите записаха, че съдилищата ще вземат решение сами по какъв начин да работят при усложнена противоепидемична конюнктура, предава Канал 3.

Без никакъв спор и с 18 гласа " За " депутатите приеха  6-месечното удължение на валидността на  персоналните карти и  интернационалните паспорти, които изтичат в до края на януари следващата година. В променения Закон за изключителното състояние към този момент са включени и документите на чужденците, пребиваващи у нас.

„ Организацията е основана за цялата страна. За София мога да кажа, че всички районни ръководства работят заран от 7 сутринта, тъкмо с цел да няма скупчване на хора и опашки, вечер до 17.30 часа “, изясни шефът на дирекция " `Български документи за идентичност “ Светлана Ценева.

Шофьорските книжки ще важат още 7 месеца след приключване на валидността им, записаха депутатите.

А след вчерашния скандал с концепцията за правосъдна почивка до края на годината, през днешния ден Висшият адвокатски съвет изненада с съответни хрумвания за справяне с коронавирус рецесията измежду юристите.

„ Съдебни съвещания открити няма потребност да се организират там, където доказателствата са единствено писмени - страните документално да показват, че желаят да бъдат уведомявани по електронен път, като показват съответния мейл “, сподели Валя Гигова, Върховен административен съд.

Призовките ще се изпращат по електронен път. Ако до три дни няма противоположна връзка, документът ще бъде пратен на книжен притежател, записаха още депутатите. В случай, че в даден съд има доста болни, то административният началник ще може еднократно да забрани открите съвещания за не повече от 14 дни. Пренасрочването ще се става в оптимално малко периоди.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР