Снимка БулфотоПродължава напрежението между родителите и новото ръководство на пловдивската

...
Снимка БулфотоПродължава напрежението между родителите и новото ръководство на пловдивската
Коментари Харесай

Проверки в детска градина в Пловдив заради уволнена възпитателка

Снимка Булфото

Продължава напрежението сред родителите и новото управление на пловдивската детска градина " Мир ", съобщиха от Българска национална телевизия.

Днес недоволни майки и татковци отидоха на сесията на локалния парламент, с цел да слагат пред ръководещите проблемите си. От общинското управление обявиха, че текат инспекции в градината.

Припомняме, че преди 3 месеца бе направена инспекция от общината за определяне дали 5-годишно дете е наказвано редовно от помощник-възпитател в детска градина. Проверката бе направена след оплакване на едно фамилиите, което е подало тъжба, че детето им е било редовно наказвано да мие тоалетни.

По-късно упрекнатата възпитателка Стефка Табакова категорично съобщи, че не е употребила сходни способи за наказание на момченцето.

Напрежението в детска градина " Мир " в Пловдив продължава към този момент трети месец. До него се стигна след наказване на възпитателка. Родителите застанаха зад нея и упрекнаха новото управление на градината.

Елена Генева, родител: Продължава напрежението сигурно. То ще бъде такова до момента в който госпожа Джаникян е на поста шеф. С институциите работим доста, само че разговор сред нас и госпожа Джаникян няма.

Пред кмета на Пловдив и отговарящия за образованието му заместител недоволните родителите обявиха, че от личния състав на градината се опасяват да не изгубят работата си, в случай че поддържат митинга им.

Наталия Пенчева, родител: Взимам си децата, аз имам две деца, значи се срещам с 4 госпожи и 2 лели минимум, и по коридорите се срещам с други лели, те просто не се усмихват като преди, не се усещат съгласно мен добре.

Според общинското управление сред личния състав и управлението проблемите към този момент са изчистени. Продължават обаче инспекциите в градината и до дни ще бъдат връчени административни санкции. На директорката е разпоредено да усъвършенства връзката и с родителите на децата.

Стефан Стоянов, заместник-кмет на Пловдив: Очевидно е, че това не се случва. Ще използваме целия запас на администрацията, с цел да решим казуса. Основен приоритет сигурно е спокойствието в детската градина и развъждането на децата.

Директорката на градината не присъстваше на срещата в общинския съвет през днешния ден. Кметът Здравко Димитров даде обещание пред родителите в най-скоро време да събере при него всички заинтригувани страни, с цел да се възстановява възпитателния процеса в детската градина.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР