Снимка БулфотоПрез последното денонощие нивата на наблюдаваните реки в Западнобеломорският

...
Снимка БулфотоПрез последното денонощие нивата на наблюдаваните реки в Западнобеломорският
Коментари Харесай

Възможни са поройни наводнения на 10 срещу 11 юли във водосбора на р. Благоевградска Бистрица

Снимка Булфото

През последното денонощие равнищата на следените реки в Западнобеломорският басейн са останали без промени, сочи информация в уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи Топ вести.

Регистрираните съмнения на речните равнища в басейна за водосбора на река Места от -4 см до +2 см, а за водосбора на река Струма от -52 см до +62 см. Водните количества на реките в басейна са под праговете за междинни води.

Днес и на следващия ден в следобедните и вечерните часове ще има краткотрайни покачвания на водните равнища на Пиринските притоци на реките Струма и Места. От следобедните часове на 10 до следобедните часове на 11 юли ще има обилни покачвания на водните равнища в задачите водосбори на реките Струма, Места и Доспат. В резултат на интензивни превалявания има заплаха от пораждане на поройни наводнения в следобедните и вечерни часове на 10 юли в горното течение на река Места (в притоците ѝ река Белишка – в региона на град Белица) и река Исток (в региона на град Разлог) и в горното и междинното течение на река Струма (в региона на градовете Перник, Радомир, Земен, Бобовдол и в притоците ѝ реките Конска, Арката, Джерман – в региона на град Дупница, Рилска – в региона на град Кочериново).

Поройни наводнения са вероятни още във вечерните часове на 10 и през нощта на 10 против 11 юли във водосбора на река Благоевградска Бистрица в региона на град Благоевград.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР