Снимка БулфотоПрез нощта над източните райони облачността ще е значителна,

...
Снимка БулфотоПрез нощта над източните райони облачността ще е значителна,
Коментари Харесай

Синоптикът Георги Цеков разкри ще има ли нова порция валежи и градушки в средата на седмицата

Снимка Булфото

През нощта над източните региони облачността ще е забележителна, на обособени места със слаби превалявания. Там ще духа слаб северозападен вятър. Над останалата част от страната ще доминира ясно и съвсем безшумно време. Минималните температури сутринта ще са най-вече сред 9° и 14°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), заяви за „ Фокус ” дежурният синоптик Георги Цеков.

Утре, след краткотрайното прекъсване на преваляванията, към и след обяд в източните региони, както и в Рило-Родопската област ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на доста места там ще има краткотрайни, само че постоянно интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Има условия за градушки.

В централните и северозападни региони денем ще се задържи съвсем без превалявания и с повече слънчеви часове. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър, който по здрач ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са сред 20° и 25°, малко по-ниски по морския бряг. 

Атмосферното налягане остава малко по-ниско от междинното за май и няма да се промени значително.

Над Черноморието ще е най-вече облачно, с краткотрайни понижения на облачността в утринните часове. Около и след обяд на доста места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър, ще се усилва и трансформира посоката си по време на гръмотевична активност. Максималните температури на въздуха ще са 17-20°. Температурата на морската вода е 17-19°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините, основно над масивите от Югозападна България, Странджа и Източна Стара планина ще се развива купесто-дъждовна облачност. Там, след обяд ще има краткотрайни, само че тук-там интензивни превалявания съпроводени с гръмотевици. Ще духа слаб север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 16°, на 2000 – към 10°.

През идващите дни въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии. Явленията ще бъдат с друг обсег и активност. На повече места и по-значителни ще са преваляванията в четвъртък, а в събота в Централна и Източна България вероятността за превалявания сензитивно ще намалее. Вятърът ще е североизточен, слаб до сдържан.

Температурите ще се намалят още малко и към този момент ще са близки до нормалните. Преобладаващите оптимални ще са сред 19° и 24°, минималните ще са най-често сред 9° и 14°.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР