Снимка: БулфотоПрестъпна група, извършила палеж, отвличане и изнудване, е разбита

...
Снимка: БулфотоПрестъпна група, извършила палеж, отвличане и изнудване, е разбита
Коментари Харесай

Разбиха схема за пране на пари с участие на служител на ДАНС, 9 души са задържани

Снимка: Булфото

Престъпна група, направила палеж, похищение и изнудване, е разрушена от пловдивската полиция, заяви окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов. 9 души са арестувани, като измежду тях е и чиновник на ДАНС-София.

В ареста с непрекъсната мярка сега са четирима, един е освободен под гаранция, а другите са разпитани като очевидци, заяви локалният уебсайт " Трафик нюз ".

Разследването почнало след палеж на магазина за моторни масла на бул. " Дунав ", благосъстоятелност на компания " Билара Импорт " на 19 септември. Тогава огънят погълва 6 тона моторно масло, а единствено бързата интервенция на пожарната избавя прилежащата постройка и няколко коли.

Пловдивските криминалисти са открили, че палежът е осъществен от двама души. Впоследствие се оказва, че същите хора са взели участие в огромна скица за пране на пари. Тя е проведена от столична адвокатска фирма, която се намира на бул. " Шипченски проход ". По поръчка на задгранични жители тя записала стотици сдружения, в които са превеждани големи суми - 20-40 000 eвро, с които е оперирано в офшорни зони. Дружествата са регистрирани на имената на роми.  Един от тях обаче имал неблагоразумието да изтегли 39 000 евро . След това представители на адвокатската фирма отвлекли майка му от вкъщи й в село Войводиново и го изнудили да заяви на кого е предал парите. Получателят се оказва притежателят на магазина за масла, който след това е бил запален. Костадин Танев се оплакал в полицията, че получил заплашителни известия във Viber от въпросната адвокатска фирма.

Неграмотните роми получавали по 100 лв. на сдружение, посочи шефът на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев. Циганите били търсени от по този начин наречените дилъри. Те снимали персоналните им карти и ги изпращали в адвокатската фирма, откъдето пък им правили изследване дали стават за " бушони ". След като били одобрявани, ромите били натоварвани на микробуси и превозени до София. Във въпросната адвокатска фирма подписвали всички нужни документи и ставали притежатели на компании.

Служителят на ДАНС пък обезпечил цялостна информация за притежателя на магазина и фамилията му. Впоследствие магазинът е изпепелен за предизвестие.

Още 7 души са обявевени за национално търсене , посочи покурор Попов. Част от участниците в схемата са били предизвестени за идната информация и са съумели да се укрият. Опитали са се и да заличат част от следите и доказателствата за закононарушенията.

Окръжният прокурор изрече и специфична признателност на шефа на ДАНС и шефа на Вътрешна сигурност в Министерство на вътрешните работи, които са помогнали за откриване на техния чиновник.

 

 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР