снимка БулфотоПовече от половината, около 60% от преподавателите в Софийския

...
снимка БулфотоПовече от половината, около 60% от преподавателите в Софийския
Коментари Харесай

Проф. Анастас Герджиков: Повече от половината от преподавателите в СУ искат да се ваксинират

снимка Булфото

Повече от половината, към 60% от преподавателите в Софийския университет са декларирали предпочитание да се имунизират. Това разгласи пред bTV ректорът на ВУЗ-а проф. Анастас Герджиков, съобщи.

Той разясни, че днес е било контрактувано и всеобщо тестване в университетите, каквото се прави сега в учебните заведения. Университетските преподаватели, както учителите, са във втората група за имунизация против ковид.

По думи на Герджиков СУ се оправя добре с отдалеченото образование. В актуалната обстановка обаче постоянно щяло да има предпочитащи да учат присъствено и такива, които се опасяват и желаят да учат онлайн.

Относно упреците към здравния министър Костадин Ангелов за изявлението му, че има неприоритетни сфери, той съобщи, че постоянно има приоритетност. Нямало по какъв начин да се имунизират всички едновременно, както нямало по какъв начин да се отвори всичко едновременно.

Тези по-назад в листата не значи, че са втора употреба хора, категоричен бе Герджиков.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР