Снимка БулфотоПоставяне на остъкление от пода до тавана с цел

...
Снимка БулфотоПоставяне на остъкление от пода до тавана с цел
Коментари Харесай

Във Варна: Правиш си „приемна“ на терасата, глобяват те с 1000 лева

Снимка Булфото

Поставяне на остъкление от пода до тавана за преобразяване на тераса в „ приемна “, скара съсобственици в офис постройка на улица „ Генерал Колев “ във Варна. Заради нововъведението, направено в ателие на един от етажите, притежателят на парцела ще би трябвало да заплати 1000 лв. санкция.

Санкцията била наложена първо от общински инспектори след ядосан имейл от съседи, който бил получен точно на предишния Никулден на електронната поща на кметство „ Одесос “, научи Moreto.net.  

В края на предишния месец пък, санкцията е доказана и от Районния съд.

Целият проблем тръгнал от там, че поради приобщаването на балкона към приемната на ателието, притежателят премахнал фасадните зидове на зданието. За задачата, помещението е остъклено, като е отстранен подпрозоречният дувар с височина от 90 сантиметра. За възлагането и осъществяването на градежа обаче, нямало нито утвърден план, нито позволение от кметството.

И защото с осъщественото преустройство без строителни бумаги и позволение за градеж е била променена фасадата на постройката, съдът е решил, че не може да се одобри, че казусът е незначителен. Затова магистратите удостоверили санкцията от 1000 лв.. Това обаче е минималният размер на глобата, планувана в закона.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР