Снимка: БулфотоПоредна грешка в държавните зрелостни изпити е допусната във

...
Снимка: БулфотоПоредна грешка в държавните зрелостни изпити е допусната във
Коментари Харесай

Откриха грешка и в матурата по биология - верен отговор, който... не съществува

Снимка: Булфото

Поредна неточност в държавните зрелостни изпити е позволена във изпитния вид по биология, който трябваше да ревизира знанията на тазгодишните зрелостници. За грешката алармира Веселина Димитрова, написа TrafficNews.bg .

На въпрос номер 41 от втори модул на матурата се демонстрира структурата на ХИВ вируса, а въпросът изисква да се посочат четири правилни нейни характерности всред, забележете, - СЕДЕМ /7/ разновидността, написа Блиц.

В ключа с правилните отговори като правилни са посочени отговорите 2, 4, 6 и... 8 /осем/. Как се яви осмата алтернатива, изчезнала в изпитния вид - остава цялостна тайнственост.

В инструкциите ясно е посочено, че в случай че се впишат повече от 4 отговора, въпросът се прави оценка с 0 точки, а всяко правилно съмнение пък се прави оценка с по 1 точка. 



Биолозите могат да кажат дали всред по този начин препоръчаните въпреки всичко се намират четири правилни отговора, само че е реалност, че в този си тип е позволено неразбирателство. Тъй като, отговор 1, 3 и 5 сигурно са невъзможни, видяно даже с просто око /те се опълчват на верните/, то остава да се разсъждава върху алтернатива 7 " има два разнообразни ензима ". Според медици е допустимо да има неправилност във формулировката на седмия отговор, само че дали е правилен ще оставим думата на експертите. 

Дали става дума за печатна неточност във правилните отговори или не? Ще коства ли 1 точка от резултата на дванайсетокласниците очевидния " фал "... Предстои на тези въпроси да отговори МОН. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР