Снимка БулфотоПонякога се налага да потърсим лекарска помощ по време

...
Снимка БулфотоПонякога се налага да потърсим лекарска помощ по време
Коментари Харесай

Важно! Ето какво да правим при нужда от лекар по празниците

Снимка Булфото

Понякога се постанова да потърсим лекарска помощ по време на празнични и почивни дни. Какво да вършим, в случай че те са повече и персоналният ни доктор не е на работа? Съветите важат за всички здравноосигурени, написа флагман.бг.

1. Личният доктор би трябвало да обезпечи заместител, когато не е на работа. 

Повечето персонални лекари подписват контракти с медицински заведения, които да поемат техните пациенти. Попитайте персоналния си доктор с кой дежурен кабинет има контракт и към кого да се обърнете, в случай че отсъства.

2. Медицинският център на УМБАЛ-Бургас – „ Св. Николай Чудотворец “ 

Той има подписан контракт с 62-ма персонални лекари от Бургас и района. Ако вашият доктор е в този лист, можете да получите здравна помощ в кабинета за неотложна помощ в почивните и празнични дни.

Важно! При визитата в кабинета се заплаща потребителска такса. Според разпоредбите на здравноосигурителната ни система, експертите в дежурните кабинети не могат да дават талони за проучвания и за консултация с други експерти. Те могат да окажат здравна помощ, или да насочат за банкет в болница. Ако желаете проучвания, те могат да бъдат направени само против възнаграждение.

Списък с персонални лекари, с които има контракт МЦ „ Св. Николай Чудотворец “ можете да видите тук:

МЦ „ Св. Николай Чудотворец “ се намира в УМБАЛ-Бургас. Вход през централна регистратура на Хирургичния корпус.

3. Спешно поделение на УМБАЛ-Бургас. 

Ако смятате, че казусът ви е незабавен, можете да се обърнете към Спешното поделение на УМБАЛ-Бургас. То работи непрекъснато във всички дни в годината. Входът е през регистратурата на Хирургичния корпус на болничното заведение. Спешни положения са всички, които директно заплашват живота на пациента. Ако екипът на отделението реши, че казусът ви не е незабавен и не постанова банкет в болница, може да ви пренасочи към персоналния доктор или дежурния кабинет, с който персоналният ви доктор има подписан контракт.

4. Медицинска помощ за дете.

Ако ви се постанова да търсите здравна помощ за дете, когато персоналният доктор не е на работа, още веднъж би трябвало да посетите дежурния кабинет, с който той има подписан контракт. Дежурният кабинет оказва здравна помощ и на децата, като няма обвързване да обезпечи дежурен педиатър. Такава здравна помощ може да окаже всеки доктор в кабинета.

Изключение са случаите, когато детето не е навършило 1 година – тогава можете да посетите Спешно поделение на УМБАЛ Бургас. Към Спешно поделение работи и педиатричен кабинет, в който се обезпечават съвещания с педиатър по преценка на екипа на Спешно поделение.

Всички отделения на УМБАЛ Бургас ще работят по график през празничните и почивните дни и ще одобряват незабавни пациенти, като се изключи отделенията по физиотерапия и ревматология. Те ще стартират работа на 2.01, тъй като реализират единствено планов банкет.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР