Снимка БулфотоПод домашна карантина в Шуменско са 31 души. Чакат

...
Снимка БулфотоПод домашна карантина в Шуменско са 31 души. Чакат
Коментари Харесай

Проби за коронавирус са изпратени на 7 пациенти в МБАЛ - Шумен

Снимка Булфото

Под домашна карантина в Шуменско са 31 души. Чакат се и резултатите от пробите за ковид на седем пациенти, настанени в болничното заведение в регионалния град. Това бе обявено на брифинг, след съвещание на Областния спешен щаб, образуван за съгласуваност и противопоставяне на разпространяването на болестта ковид в района.

Изпратените проби за ковид са на шест пациенти, настанени в МБАЛ-Шумен, главно с пневмонии, при които болестта протича по-сериозно. За проучване е изпратена и проба, взета от завърнал се от пътешестване в Европа водач, който е изолиран тази заран в " Инфекциозно поделение ", означи шефът на болничното заведение доктор Димитър Костов, представен от Българска телеграфна агенция. 

Забраняват се всички публични културни мероприятия навън и закрито в региона, а спортните събития ще би трябвало да се организират без аудитория. Това са част от ограниченията, признати на днешното съвещание на Щаба - за противопоставяне на разпространяването на ковид в района.

Заболелите от остри респираторни болести и грип в Шуменско понижават. За интервала от 2 до 8 март болните са 146 на 10 000 души от популацията, по отношение на 194 на 10 000 през миналата седмица, заяви шефът на Регионалната здравна ревизия доктор Пепа Калоянова.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР