снимка: БулфотоПочти пролетни стойности. Ето какво време ни чака:Слънчево и

...
снимка: БулфотоПочти пролетни стойности. Ето какво време ни чака:Слънчево и
Коментари Харесай

Необичайно топло ще е времето и през следващата седмица

снимка: Булфото

Почти пролетни стойности. Ето какво време ни чака:

Слънчево и топло за сезона беше в първия ден от януари. Снимката е от Боровец, фотограф е Яна Търновска.

Най-ниската температура през днешния ден е 10°, измерена в Свищов, най-високата, 15°, в Пловдив и Пазарджик, в София и Плевен беше 11°, а на морския бряг - към 13°,14°.

И в околните дни времето ще остане по-топло от нормалното за това време от годината. Според дълготрайните прогнози значително захлаждане, превалявания от сняг и формиране на снежна завивка се чакат след 10 януари.

През по-голямата част на утрешния ден времето ще остане слънчево, в утринните часове тук-там с мъгли. Максималните температури ще бъдат малко по-ниски, спрямо през днешния ден, сред 6° и 13°, в композиция със слаб, в Източна България до сдържан югоизточен вятър.

В планините ще духа сдържан южен вятър и температурите едва ще се покачат. След слънчевото начало на деня, в следобедните часове облачността ще стартира да се усилва.

Към времето в Европа. Сняг ще вали в Русия, както и на Скандинавския полуостров. Проливни превалявания от дъжд се чакат в на Апенините. Причината, нов средиземноморски циклон, който се реалокира на изток и ще окаже въздействие на времето и у нас.

Още на следващия ден ще завали и на Балканите, към момента единствено в западните региони. В по-голямата част от полуострова ще остане слънчево и топло за сезона.

У нас ще завали през нощта против неделя, първо в Южна България, а в неделя превалявания, най-вече слаби, ще има и в
останалата част от страната. По-значителни количества се чакат в понеделник, изключително в югозападната половина от страната. Във вторник и сряда още веднъж ще бъде слънчево. Температурите ще останат без основна смяна.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР