Снимка БулфотоОтправяме призив към водачите да са подготвени за зимни

...
Снимка БулфотоОтправяме призив към водачите да са подготвени за зимни
Коментари Харесай

Министър Нанков се обърна към шофьорите и ги предупреди: Ситуацията от час на час става все по

Снимка Булфото

Отправяме апел към водачите да са готови за зимни условия, прогнозата за вторник и сряда е за изобилен снеговалеж. Това сподели на брифинг министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, осведоми „ Фокус “.  

Нанков обърна внимание на метеорологичните условия. „ Очакваме минусови температури през нощта, прогнозата за вторник и сряда е за изобилен снеговалеж. Отправяме апел към водачите да са готови за зимни условия, да оборудват колите си, да бъдат деликатни и дисциплинирани “, съобщи той.

Във връзка с това кои са най-честите неточности и нарушавания на водачите, министърът разяснява: „ Несъобразена скорост, неподготвени коли – гуми, липса на течност за чистачки или износени такива. Борбата с войната по пътищата е взаимен развой. Трябва както ние като държавни институции да поставяме старания, по този начин и водачите “. Николай Нанков даде образец с тежкотоварен автомобил, поради който преди няколко седмици бе затворена за няколко часа Автомагистрала „ Тракия “.

„ Няма затворени пътища за леките коли, краткотрайни ограничавания има за тежкотоварните ”, сподели още министър Нанков. Той  уточни, че сняг вали в Софийски, Ловешко, Плевенско, по старопланинските преходи – Шипченски, Троян – Кърнаре, Петрохан.
„ Колегите осведомиха, че и в Родопите дъждът е минал в сняг. Към момента е основана нужната организация. За леки коли няма затворени сектори от републиканската пътна мрежа, предвид на снеговалежа ”, изясни Нанков.

„ Имаме отчасти лимитирани сектори, краткотрайно някои старопланински проходи, за тежкотоварни коли. За над 12 тона е лимитирано придвижването в прохода Троян Кърнаре, по пътя Рибарица – Шипково. Беше лимитирано краткотрайно придвижването за тежкотоварни коли в Предела, по пътя за Банско, с оглед опцията за по-добро разчистване от поддържащите компании “, добави той.

По думите му през днешния ден се чака натоварен трафик от зимните курорти, главно от Банско, в посока София. „ На Автомагистрала „ Струма “ също имаше изобилен снеговалеж в следобедните часове, сътрудниците се оправиха “, сподели още районният министър. „ Има няколко случая с леки и тежкотоварни коли в границите на денонощието. Единият е малко по-тежък, който ограничи придвижването на 347 км на Автомагистрала „ Хемус “ в региона на Шумен. ТИР е препречил пътното платно, минал е през мантинелата. Там има краткотрайна организация на придвижването. Имаше лека злополука сред Кресна и Симитли “, добави Николай Нанков.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР