снимка БулфотоОт сковаваща зима до топла пролет - такова се

...
снимка БулфотоОт сковаваща зима до топла пролет - такова се
Коментари Харесай

Температурите през февруари ще бъдат от минус 13 до плюс 22

снимка Булфото

От сковаваща зима до топла пролет - такова се чака да е времето през февруари. 

Тази година се чака междинната месечна температура през февруари да бъде към и над нормата, която в Северна България и високите полета е от 0° до 2°, в Южна България и по Черноморието – сред 2° и 5°, а в планините – сред минус 8° и минус 3°. Най-ниските температури през месеца ще бъдат сред минус 13° и минус 8°, а най-високите - сред 17° и 22°, оповестява Нова тв.

Месечната сума на преваляванията ще бъде към и над нормата, която за равнините е сред 30 и 50 л/кв.м,, в планините – сред 40 и 70 л/кв.м,, за Рило-Родопския масив и Странджа от 60 до 100 л/кв.м,. По-голяма е вероятността наднормени да са преваляванията в Източна България, изключително в югоизточните региони.

През първото десетдневие времето ще остане с нараснала динамичност, приблизително за интервала температурите ще са по-високи от междинните. Месецът ще стартира с прохладно време и слаби превалявания, в равнинната част от страната най-вече от дъжд, а температурите едва ще се намалят. Впоследствие още веднъж ще се затопли и към средата на десетдневието ще бъде много по-топло от нормалното. Ще е без превалявания, с раздрана облачност. Вероятност за превалявания, последвани и от краткотрайно намаляване на температурите, има още веднъж към края на десетдневието. Ще има и дъжд, и сняг, само че вероятността да се задържа снежна завивка е дребна, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.

През второто десетдневие температурите ще се намалят още и ще станат близки до нормалните. Ще има и чести превалявания, с по-голяма възможност при започване на десетдневието, към 14-15-и, 18-и и към 20-и февруари. Отново ще има и дъжд, и сняг, само че без трайна снежна завивка.

През последното десетдневие ще се задържи динамично и изменчиво, с температури още веднъж по-високи от нормалните. Вероятност за превалявания има при започване на интервала и към края на месеца.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР