Снимка БулфотоОт 10 декември (неделя) влиза в сила новият график

...
Снимка БулфотоОт 10 декември (неделя) влиза в сила новият график
Коментари Харесай

Важно! От 10 декември влиза в сила новият график за движение на влаковете, вижте го!

Снимка Булфото

От 10 декември (неделя) влиза в действие новият график за придвижване на влаковете на „ БДЖ - Пътнически транспорти “ ЕООД. Това оповестиха от пресцентъра на БДЖ.

В множеството райони на страната се резервира до момента настоящият график за придвижване. При правенето на новата транспортна скица, Националният железопътен транспортьор всяка година съгласува придвижването на бързите и пътническите влакове с регионалните и общинските администрации по места. Това се прави за възстановяване на транспортното обслужване на популацията, по тази причина и огромна част от направените промени в новия график за придвижване на влаковете са съобразени с постъпили оферти тяхна страна, написа Блиц.

Друга част от измененията са свързани с обосновани претенции на постоянни клиенти, а трети – с повишение рентабилността на транспортите и ефикасното потребление на наличния преносим състав. През идната година ще се резервира размерът на транспортите, заложен в подписания контракт с страната за осъществяване на публични транспортни услуги.

Превозът на пасажери ще се прави с общо 583 влака, от които: 18 интернационалните бързи влака (като 4 от тях ще се движат единствено през летния сезон), 77 бързи влака (три, от които ще се движат единствено в работни дни), 143 пътнически влака и 345 крайградски пътнически влака.

Предвидено е придвижването на влаковете в секторите с максимален брой пасажери в работните дни да се реализира на по-чести шпации. В утринните часове влаковете по направлението Перник - София ще се движат на период от 20 минути, а в следобедните часове и вечер на период от 40 минути.

За направлението Лакатник - Своге - София в утринните часове влаковете ще се движат на период от 30 минути, а вечер в противоположното направление придвижването ще се реализира на всеки 60 минути. В сектора Пловдив - Асеновград ще бъде непокътнато до момента настоящото разписание и придвижване на влаковете на период от 60 минути.

С влизането в действие на новото разписание се резервира ежедневното придвижване на директния интернационален трен от Истанбул за София, както и интернационалната връзка София-Крайова, която се реализира със утринния трен София-Видин и обедния Видин-София.

През летния сезон, включително месеците от юни до октомври, се възнамерява да се резервира придвижването на сезонния трен Солун - София - Солун. Влакът отпътува от София в петък и идва в Солун в събота заран, а в противоположната посока потегля от Солун в неделя вечер и идва в София в понеделник заран.

За пътуващите по направлението София - Букурещ директните вагони ще се движат единствено през лятото, а през останалото време ще се постанова пасажерите да се прекачват на гара Русе на и от мотриса, която ще се движи по маршрута Букурещ - Русе - Букурещ.

По направлението София-Белград напредването с директния трен ще се реализира единствено в интервала от 15 юни 2018 година до 17 септември 2018 година

В графика са взети поради и плануваните по-мащабни поправки по железопътната инфраструктура. С оглед при стартирането им, корекциите в маршрутите и разписанията на влаковете да са минимални. Например за сектора Пловдив-Стара Загора, поради предстоящите поправки са създадени написания на влаковете по различни направления през гара Димитровград. Това е направено, с цел да бъдат избегнати бъдещи промени в разписанието на влаковете, движещи се по към този момент ремонтираният сектор Пловдив-Димитровград-Свиленград.

При създаването на новото разписание, транспортната скица и интервалите на придвижване на влаковете са съобразени в оптималната степен с размерите и структурата на транспортите, както и с техническите благоприятни условия и потенциал на преносимия състав.

Подробна информация за новия график за придвижване на влаковете клиентите на „ БДЖ - Пътнически транспорти “ ЕООД могат да получат от чиновниците на гишета „ Информация ” и билетните каси във всички железопътни бюра и гари в страната, на националния информативен телефон 0700 10 200 или от електронния справочник на формалната интернет страница на сдружението: www.bdz.bg. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР