Снимка: БулфотоОколо 40 милиона лева ще върне Топлофикация София на

...
Снимка: БулфотоОколо 40 милиона лева ще върне Топлофикация София на
Коментари Харесай

Софиянци ще получат обратно 40 млн. лв. от „Топлофикация“

Снимка: Булфото

Около 40 милиона лв. ще върне " Топлофикация София ” на своите клиенти през изравнителните сметки. Това разгласи заместник-кметът по финанси в Столичната община Дончо Барбалов, който регистрира финансовото положение на общинските сдружения, представен от БГНЕС.

Барбалов посочи, че това се случва поради понижената цена на газа и законодателните промени, които се случиха.

" Говорим за приспадане на суми от изравнителните сметки ", посочи той.

Зам.-кметът разгласи, че следва Столичният общински съвет да одобри финансовите доклади на общинските сдружения за 2019 година и акцентира, че те са се показали добре като цяло.

" Запазва се обичайно положителният финансов резултат на пазарите. " Софийски парцели " са направили доста огромна инвестиция през 2019 година с построяването на аквапарка в парк " Възраждане ". Транспортните сдружения се показват добре. Центърът за градска подвижност е на дребна облага, само че въпреки всичко на облага. Останалите транспортни сдружения също стоят устойчиво. Многопрофилните лечебни заведения са с доста положителни финансови резултати ", заключи Барбалов.

Зам.-кметът разгласи, че скоро ще проработи и мобилно приложение, с което жителите ще могат да пазарят онлайн от търговците на " Женския пазар ".

На въпрос на БГНЕС дали столичани съумяват да си платят налозите по време на коронакризата, Барбалов отговори, че в края на интервала, всеки ден, общината събира сред 4 и 5 млн. лева

" Сроковете бяха изменени за 5% отстъпка за налог " Недвижими парцели " и налог МПС, срокът е 30 юни. Имаме нарастване в приходите в последните дни. Беше изменен и срокът за първата вноска на такса " Смет ", който от 30 април беше заменен на 30 юни. След този период стартира да тече рента за веселба ", сподели зам.-кметът.

Попитан какво се случва със постройката, планувана за уголемение на столичното 139-то учебно заведение " Захарий Круша ", той изясни, че от ноември 2019 година тя е в активите на " Софийски парцели ".

" Целта е тази година постройката да бъде трансферирана на Столичната община, с цел да може да бъде предоставена за потребностите на учебното заведение. След като влезем във притежание ще забележим нужните капиталови потребности и надлежно ще търсим финансов запас. Каквото е належащо ще бъде осъществено, с цел да може да бъде пригодена за потребностите на образователния развой ", даде обещание Барбалов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР