снимка БулфотоОколо 200 000 автомобила се очаква да излязат от

...
снимка БулфотоОколо 200 000 автомобила се очаква да излязат от
Коментари Харесай

Автомобилна администрация: Очакваме над 200 000 автомобила да излязат от София за празниците

снимка Булфото

Около 200 000 автомобила се чака да излязат от рамките на София за празниците. Още през днешния ден придвижването по " Тракия " е интензивно. 

От Пътната полиция, които наблюдават за придвижването на колите и извършители на пътя, обясниха, че трафикът на изхода на София в посока Автомагистрала „ Тракия “ е по-натоварен от нормалния, по-голям е и броят на преминаващите тирове.

Даниел Иваничков от Агенция „ Пътна инфраструктура “ (ИПИ)  подсети, че е неразрешено водачите да употребяват спешната лента по автомагистралите.

„ Апелирам към водачите на пътни транспортни средства, когато употребяват автомагистрален сектор за пътуването си - дали вероятно на „ запушалка “, или при случай, да не карат в спешната лента - това не е вярно и не следва да бъде изпълнявано. Напомням, че санкциите за това деяние съгласно Закона за придвижване по пътищата са доста съществени, а по този метод се задръства и спешната лента и профилирани коли като коли за спешна помощ и пожарни не могат да минават “, сподели той, представен от БНР.

От „ Автомобилна администрация “ показаха, че се чака към 200 хиляди автомобила да изоставен София.

Дежурни екипи, които да наблюдават за трафика на тирове и рейсове ще има от през днешния ден до края на празничните и почивните дни.

Ще се правят и инспекции по ЖП гарите и автогарите, изясни шефът на Изпълнителна организация " Автомобилна администрация “ (ИААА) Бойко Рановски.

„ Целта е с тези засилени инспекции да не допуснем придвижване на коли, които са с механически неизправности, на водачи, които не имат нужните документи за осъществяване на публичен прево,з и да може хората, които са тръгнали да пътуват, да пътуват умерено и несъмнено и да стигнат до мястото, за където са тръгнали да честват “, сподели Рановски.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР