снимка БулфотоОбщо 27 партии и коалиции са се регистрирали в

...
снимка БулфотоОбщо 27 партии и коалиции са се регистрирали в
Коментари Харесай

27 партии и коалиции ще се борят за вота ни на 11 юли

снимка Булфото

Общо 27 партии и обединения са се записали в ЦИК.

Първоначално те бяха 19 партии и 9 обединения, само че след инспекция на подписи се е открило, че на една от партиите недостигат годните подписи, разгласи представителят на ЦИК Росица Матева, представена от.

Тя акцентира, че инспекциите не престават и във връзка с другите обединения, подали документи.

Другият представител на ЦИК - Цветозар Томов,уточни, че е отказана регистрация за изборите на партия " Единство ". Причината е, че годните им подписи са под 2300 от подадени общо 4800.

От ЦИК оповестиха, че тази неделя ще бъде изработен сходен тест с машинно гласоподаване, каквото се състоя по-рано в постройката на комисията и в Доброславци. Такъв ще има и през юни, само че към момента не е ясно мястото.

След първия осъществен опит с гласоподаване с машина е станало ясно, че при интензивна натовареност за 1 час могат да гласоподават 75 гласоподаватели. Заради това Матева разяснява, че в няколко секции с повече 450 гласоподаватели ще бъдат поставени по две машини за гласоподаване.

Тя разясни, че ЦИК получава експертна помощ от всички държавни органи и организации по отношение на новата социална поръчка, която се прави за още машини.

Относно логистиката, обвързвана с машините, Росица Матева уточни, че към момента не е взето дефинитивно решение. „ Имахме среща в Министерство на външните работи. За страната е вероятен вид на доставка на машините, както се извозват бюлетините. За чужбина – да се разпореди на компания или доставчика, или да се доставят с така наречен дипломатическо карго “, сподели още тя, представена от " Фокус ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР