Снимка: БулфотоОбразователният министър Красимир Вълчев обяви, че общо 15 училища

...
Снимка: БулфотоОбразователният министър Красимир Вълчев обяви, че общо 15 училища
Коментари Харесай

15 училища от 4 града са изцяло на онлайн обучение

Снимка: Булфото

Образователният министър Красимир Вълчев разгласи, че общо 15 учебни заведения са напълно на онлайн образование. Това е станало по тяхно предпочитание, посочи той. Те са от четири града - София, Търговище, Шумен, Русе.

" Най-голям % карантинирани възпитаници има в София. Към днешна дата съм разрешил на всички учебни заведения, които са подали претенции, да минат на образование в електронна среда. Броят им е 15, само че чакам да станат повече. За страдание имаме смъртни случаи в системата. За това би трябвало да бъдем виновни и да помогнем на лекарите да се оправят със обстановката ”, добави просветителният министър.

Според Вълчев заболеваемостта в учебните заведения е на същото равнище като това в огромните компании и предприятия. Той счита за рационално решението за онлайн образование в гимназиален стадий, където то е дейно, за разлика от учениците в начален стадий, при които онлайн образованието не дава резултат.

" Продължавам да настоявам, че присъственото образование е най-хубавото. Не би трябвало да величаем онлайн образованието, защото то има пропуски. В момента обстановката е такава, че няма единна формула, няма единно решение. Продължавам да съм на мнение, че учебните заведения не би трябвало да се затварят първи и би трябвало да се работи локално. Факт е, че ситуацията се утежнява и моите причини стават все по-леки ”, сподели още Вълчев.

Той даде за образец Франция и Германия, които също оставиха учебните заведения си отворени. Министърът изясни, че се наблюдават 16 страни, с цел да се вземе съответно решение и у нас. От тях единствено 3 са избрали да затворят учебните заведения.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР