Снимка БулфотоОбластната комисия за борба с острите респираторни заболявания и

...
Снимка БулфотоОбластната комисия за борба с острите респираторни заболявания и
Коментари Харесай

Свикват комисия за борба с грипа във Варна

Снимка Булфото

Областната комисия за битка с острите респираторни болести и грипа във Варна ще заседава през днешния ден за пръв път през тази година, научи Moreto.net. 

Срещата е планувана за 11:30 часа в Регионалната здравна инспекция(РЗИ). На нея представителите на здравните управляващи, Общината и Регионалното ръководство на образованието(РУО), ще обсъдят обстановката във Варна и региона.

Засега морската столица остава надалеч от пика на епидемията, разяснява зам.-директорът на РЗИ, доктор Елена Генева. Тя отхвърли да даде съмнение за възможностите за оповестяване на грипна почивка за учениците. Но добави, че е допустимо да бъдат оповестени някакви частични ограничения за понижаване на заболеваемостта.

Възможно е да се разгласят ограничавания при организирането на всеобщи мероприятия, както и да се разгласи по-строг филтър в детски градини и ясли, изясни шефът на Дирекция „ Надзор на заразните заболявания " - доктор Янка Драганова. По думите й, единствено от понеделник до сряда тази седмица са регистрирани 382-ма заболели. Средната заболяемост във Варна доближи равнища от 114 заболели на 10 000 население. Почти същите са цифрите в цялата страна.

В морската столица обаче има завишение на повалените от грип и настинки измежду най-малките – децата до 5-годишна възраст. Ръст има и в групата до 14 години.

Следващото съвещание на регионалната комисия в РЗИ ще е във вторник, когато още веднъж ще бъдат систематизирани данните.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР