Снимка: БулфотоНай-добрата родна тенисистка в последните години Цветана Пиронкова бе

...
Снимка: БулфотоНай-добрата родна тенисистка в последните години Цветана Пиронкова бе
Коментари Харесай

Цветана Пиронкова е Спортист №1 на България за 2020 г.

Снимка: Булфото

Най-добрата родна тенисистка в последните години Цветана Пиронкова бе избрана за Спортист №1 на България за 2020 г. В 63-ото издание на класацията пловдивчанката събра 732 точки от вота на спортните публицисти у нас.

Пиронкова се завърна на корта през тази година след близо тригодишно неявяване и доближи до 1/4-финал на Откритото състезание на Съединени американски щати. 

Втори се подреди Едмонд Назарян с 525 точки. Синът на Армен Назарян стана европейски първенец на континенталното състезание в Рим през февруари.

Топ 3 добавя Кубрат Пулев, който събра 259 точки. Мария Оряшкова, която завоюва шеста международна купа по самбо, е на четвърта позиция в тазгодишната ранглиста, а на пето място се класира младият гений в плуването Йосиф Миладинов. 

Поради пандемията от ковид, която спря много спортове по света и у нас, тази година са отличени единствено петима спортисти, вместо 10.

Лекоатлетът Християн Стоянов завоюва втори следващ приз „ Спортист с увреждания “. Той събра 580 точки. Треньорът на националките ни по битка Петър Касабов е “Треньор на годината ” в анкетата на в. ”Труд ”

За Отбор на годината бе избран отборът на България за ATP къп -  Григор Димитров, Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев. Те получиха общо 180 точки. Челната тройка се добавя от футболните тимове на ЦСКА (160 т.) и Локомотив Пловдив (90 т.)

За любим на публиката в категорията „ Вот на публиката “ бе определен златната ни ракета – Григор Димитров.

Церемонията по награждаването на спечелилите ще се състои след края на противоепидемичните ограничения.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР