Снимка БулфотоНаш евродепутат описа мрачната картина в България и призна,

...
Снимка БулфотоНаш евродепутат описа мрачната картина в България и призна,
Коментари Харесай

Петър Витанов: Корупцията, завладяла България, остава невидима за Брюксел

Снимка Булфото

Наш евродепутат разказа мрачната картина в България и призна, че е сюрпризиран, че Европейски Съюз не обръща внимание на това, което се случва у нас.

Корупция та, която e завладяла  България , остава невидима за  Брюксел . Твърде дълго Комисията си затваряше очите, когато  министър председател и от Европейската национална партия злоупотребяваха с власт. Това каза  Петър Витанов , началник на делегацията на българските социалисти в Европейския парламент, по време на разискванията в Екологичен потенциал по отношение на отчета на Комисията за върховенството на закона за 2020 година, оповестиха от пресофиса на евродепутата.

„ Европейските жители чакат от нас да пазиме техните права и свободи, както и демокрацията - тогава, когато е сложена в риск. Възможно ли е да го създадем в обстановка, в която все по-често виждаме до каква степен водят конюнктурните съображения на едно политическо семейство, овладяло най-високите постове в Европейския съюз? “, попита Витанов.

Той обърна внимание и на обстоятелството, че Комисията е останала безучастна към протичащото се както в  България , по този начин и в други страни от Източна Европа.

„ Комисията прекомерно дълго си затваряше очите, когато  министър председател и от  ЕНП  тежко злоупотребяваха с властта, обграждаха се с олигархични кръгове, които купуваха с европейски средства ”, добави  Петър Витанов .

Според него част от европейците нямат възприятието, че в страните им има господство на закона.  Петър Витанов  призова и за по-решителни дейности от страна на  Брюксел .

„ В резултат през днешния ден върховенството на закона е мираж освен в една страна-членка. Случаят с  България  е емблематичен. Докато Комисията описваше или по-скоро прикриваше обстановката с витиевати изречения и характерни  брюксел ски клишета, Съединени американски щати наложи най-големият пакет наказания, за един ден, по закона Магнитски, на български предприемачи. Причината –  корупция . Онази, която остана невидима тук, в  Брюксел . Затова въпросът ми към Комисията е: след 12 години ръководство на ГЕРБ и  ЕНП  в  България , кого са корумпирали тези предприемачи? Надявам се най-сетне да забележим отговора в идващия отчет за  България “, приключи Витанов.

Евродепутатите се сплотяват към концепцията за непрекъснат и изчерпателен механизъм, който да включва ясни рекомендации в бъдещите  отчети . Настояват също по този начин за по-специфични за държавите-членки рекомендации, които да включват както крайни периоди за осъществяване, по този начин и ясни критерии, написа dunavmost.com.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР