снимка БулфотоНа първото за седмицата пленарно заседание парламентът ще обсъди

...
снимка БулфотоНа първото за седмицата пленарно заседание парламентът ще обсъди
Коментари Харесай

Обсъждат на второ четене промените за извънредния труд в МВР

снимка Булфото

На първото за седмицата пленарно съвещание Народното събрание ще разиска на второ четене измененията в Закона за Министерство на вътрешните работи, уреждащи заплащането на изключителния труд на чиновниците с ненормиран работен ден, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Вносители на текстовете са ръководещите от ГЕРБ, които желаят да отстранен в този момент настоящата уредба. Спрямо нея, положеният труд в работни дни над откритото работно време не съставлява ексклузивен труд, заради което не се компенсира с заплащане. Служители на ненормиран работен ден пък регулярно поставят подобен, регистрират вносителите. Така те оферират различен, при който всеки труд, положен отвън откритото постоянно работно време до 70 часа на 3-месечен интервал и 280 часа годишно, да се регистрира като извънреден труд и да се компенсира с парично заплащане.

За държавните чиновници, отвън тези с понижено работно време и работещите на смени, ще се откри на ден отчитане на положения труд. Така ще отпадне и компенсирането с спомагателен заплатен годишен отпуск до 12 дни за положеният труд над дневното работно време. Приемането на тези промени ще докара и до повишение качеството на работата и мотивацията на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, пишат в претекстовете си вносителите на законопроекта.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР