Снимка БулфотоНа Коледа всички погледи на българите са отправени към

...
Снимка БулфотоНа Коледа всички погледи на българите са отправени към
Коментари Харесай

Патриарх Неофит ще отслужи Света литургия за Рождество Христово

Снимка Булфото

На Коледа всички погледи на българите са отправени към нашия патриарх. От него те ще чуят най-прекрасните думи и пожелания за празника.

На днешния огромен християнски празник Рождество Христово българският  патриарх Неофит ще оглави тържествената Света литургия , която бъде отслужена в патриаршеската катедрала " Свети Александър Невски ". Богослужението стартира в  09:30 ч.

" Денят на Христовото Рождество е ден на светлина и наслада, на вяра и очакване, ден за осъзнаване на най-висшето и последно предопределение на индивида: да стане господ по берекет. Ден, в който въпреки и все по този начин заобиколени от болката, страданието и гибелта, ние с религия, непосрамена вяра и богопросветен разум популяризираме живота. " - сподели патриархът на снощното свещенодействие, написа

" Тази обич, с която Бог непроменяемо ни обгръща, ние усещаме и през днешния ден, дружно със избавителното Божие наличие, и всичко това ни дава сили и убеденост да преодоляваме всяко тестване и всяко прелъщение, с които ежедневно се сблъскваме в земния си живот. " - уточни главата на Българската православна черква.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР