снимка БулфотоМного е възможно да започнат масови фалити на български

...
снимка БулфотоМного е възможно да започнат масови фалити на български
Коментари Харесай

Българската авиоиндустрия очаква масови фалити, компаниите са изчерпали всички резерви

снимка Булфото

Много е допустимо да стартират всеобщи банкрути на български самолетни компании. Това предизвести Светослав Станулов ръководител на УС на Асоциацията на българските авиационни компании по БНР. Авиокомпаниите бедстват и имат сериозна потребност от спомагателна поддръжка, като шансът за избавление е във финансови грантове за част от изгубените доходи.

За българските самолетни компании приходите от постоянни полети са намалели с към 65 на 100. „ Чартърните превозвачи обаче са със съкрушително понижени доходи. На годишна база може би с 85-90% “, изясни Светослав Станулов. „ Чартърните превозвачи в България нямат никакви полети в последните 4-5 месеца. Нула. “

Това не разрешава на фирмите да покриват непрекъснатите си разноски. Използвани са към този момент всички финансови запаси. Авиокомпаниите имат спомагателни характерни разноски, които няма по какъв начин да бъдат спестени, акцентира Станулов.

В българските самолетни компании са заети към 4000 – 4500 души. Малко са съкратените, тъй като става дума за висококвалифициран личен състав.

Големите разноски са свързани с поддържането на машините в летателна валидност. Авиокомпаниите заплащат за паркинг, за техническо обслужване, което въпреки и по-малко, когато самолетите са на земята, е наложително. Освен това заплащат 40% от работната заплата по мярката 60/40 плюс разноски за подготовка на личния състав, добави Станулов. „ На наложителна подготовка подлежат водачите. “

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР