Снимка: БулфотоМиналия месец Турция изпрати спътника си Turksat 5A в

...
Снимка: БулфотоМиналия месец Турция изпрати спътника си Turksat 5A в
Коментари Харесай

Ердоган обяви, че турска ракета ще осъществи мисия до Луната през 2023 година

Снимка: Булфото

Миналия месец Турция изпрати спътника си Turksat 5A в орбита.

Турция цели да реализира стратегическите си галактически цели за 10 години, сподели още Ердоган.

Турция цели да реализира първия си контакт с Луната в границите на националната си галактическа стратегия през 2023 година, съобщи президентът Реджеп Ердоган, представен от Ройтерс.

„ Първото кацане на Луната ще се случи с наша национална и достоверна хибридна ракета, която би трябвало да бъде изстреляна в орбита в края на 2023 година посредством интернационално съдействие “, сподели Ердоган, разкривайки детайлности за двуфазната задача.

Той не влезе допълнително елементи за съдействието. Миналия месец Ердоган беседва с ръководителя на Tesla и SpaceX Илон Мъск за допустимо съдействие в галактическите технологии с турски компании.

По време на събитие в Анкара Ердоган разгласи стратегия с 10 стратегически цели, в това число изпращане на турски жител на научна задача в Космоса.

Миналия месец Турция изпрати спътника си Turksat 5A в орбита от Съединени американски щати в съдействие със SpaceX. Спътникът Turksat 5B би трябвало да бъде изстрелян през второто тримесечие на 2021 година

Турция цели да реализира стратегическите си галактически цели за 10 години, сподели Ердоган и добави, че страната ще усъвършенства работата върху сателитните технологии и ще откри галактически порт с други съюзнически страни.

По-рано Турция изстреля разследващи и информационни спътници, сътвори интеграция на сателитни системи и тестови център и създаде локален HD сателит, наименуван IMECE, който се чака да бъде изстрелян през 2022 година

„ Краката ни ще бъдат на Земята, само че очите ни ще бъдат в Космоса. Нашите корени ще са на Земята, нашите клони ще бъдат горе в небето “, сподели Ердоган.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР