Снимка БулфотоМедицинските служители във Филиала на Спешна медицинска помощ в

...
Снимка БулфотоМедицинските служители във Филиала на Спешна медицинска помощ в
Коментари Харесай

След среща със здравния министър : Горнооряховските медици от Спешна помощ са готови да оттеглят оставките си

Снимка Булфото

Медицинските чиновници във Филиала на Спешна здравна помощ в Горна Оряховица са подготвени да отдръпват подадените досега 28 оставки, които подадоха след нападението над техен сътрудник през предходната седмица. Това стана ясно по време на среща на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев с доктор Емил Николов и доктор Деян Георгиев от Филиала за Спешна здравна помощ и представители на гражданско придвижване „ Събуди се “ в Горна Оряховица, което сега прави цивилен патрули на незабавния център, написа Velikotarnovoutre.bg.

Лекарите изрекоха благодарността си към здравния министър за бързата реакция и подхванатите от него ограничения, с цел да бъде обезпечена тяхната сигурност по време на работа. Още в петък министър Ананиев разпореди да бъде обезпечена 24-часова физическа защита на филиала. За една година през него са минали 11 600 души, а близо 7 хиляди са обслужените адреси. Едва 30% от пациентите, на които е оказана незабавна помощ, са постъпили в болница.

По време на срещата бяха разисквани и въпроси, свързани с смяна в Наказателния кодекс при вербална и физическа експанзия над медицински лица, ефикасното разходване на средствата за незабавна помощ, смяна в категорията на труд за незабавните медици, наказания за хората, които подават подправени сигнали към 112, както и неналичието на фрагменти в системата.

Здравният министър още един път осъди похищенията по отношение на медицински експерти и съобщи, че Министерството на здравеопазването ще реагира с всички вероятни ограничения при такива случаи. Кирил Ананиев благодари на целия екип на Филиала за Спешна помощ в Горна Оряховица и ги увери, че страната застава зад тях.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР