Снимка: БулфотоКСО дава право на военнослужещите при определени условия да

...
Снимка: БулфотоКСО дава право на военнослужещите при определени условия да
Коментари Харесай

1500 военни с пенсия+заплата, 10 са генерали

Снимка: Булфото

КСО дава право на военнослужещите при избрани условия да упражнят правото си на пенсия без да се уволняват, написа " 19 минути ".

В момента, стана ясно от думите на ген. Запрянов, тази опция имат 2500 военнослужещи, като 1500 са се възползвали от нея, съобщи pan.bg. От 40 генерали 10 са сторили това. Другите, по неговите думи, считат, че не е етично командири да получават заплата и пенсия. Другият проблем е финансов. Предстои военните пенсии да бъдат включени в разноските за защита и за това се търси ограничение на опцията за приемане на заплата и пенсия. Това ще стане, като се вдигне с три години пределната възраст за военно звание на тези, които не са упражнили правото си на пенсия. Както и за тези, които са упражнили правото си на пенсия, само че да могат да служат по-дълго след надлежно стимулирано предложение.

Около 40 млн. лева имал разноски бюджетът на МО поради пенсии. Анализите показвали, че вследствие на тези ограничения през 2025 година ще има 1237 военнослужещи, които са придобили право на пенсия, само че не са го упражнили. Т.е. ще бъдат спестени средства за 1237 военни пенсии. А с пенсия и заплата ще останат 200.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР