Прокуратурата проверява сигнал за опит за измама с пари на

...
Прокуратурата проверява сигнал за опит за измама с пари на
Коментари Харесай

Опитали да източат 100 000 лева от община Дупница

Прокуратурата ревизира сигнал за опит за машинация с пари на община Дупница, оповестиха от обвиняването. Сигналът е подаден от кмета Първан Дангов. Според него по противозаконен метод е бил изработен опит за паричен превод на 100 хиляди лв. по контракт. Парите са блокирани от банката, в резултат на което не е нанесена вреда на бюджета на общината.
Дангов описа, че в общината е дошъл имейл от компанията, на която се дължат пари по контракт, обвързван с ръководството на отпадъците. В имейла е било посочено, че компанията е трансформирала банковата си сметка и желае парите да й бъдат превеждани по нея. От кметството са обработили платежно разпореждане за превод на парите. " След задълбочена инспекция разбрахме, че е изработен опит за машинация, само че не от компанията, а от трето лице, нямащо нищо общо с нея. В момента се води вътрешно следствие по случая ", разясни за Българска телеграфна агенция кметът.
Кметът Дангов е разпоредил вътрешна инспекция в администрацията, с цел да се обясни за какво се е стигнало до тук. „ Най-важното е това, че паричните средства са налични и са под запор в банката “, сподели кметът.
Незабавно по случая е формирана прокурорска кореспонденция. Проверката на съдържащите се в сигнала данни е предоставена на отдел „ Икономическа полиция “ на ОД на МВР-Кюстендил.
ДУМА напомня, че малко преди Нова година чиновници на община Дупница подадоха сигнал в полицията за открити в обект, помещение, на градския стадион " Бончук ", три устройства с 19 детайла за " копаене " на криптовалута. И тогава прокуратурата се зае със случая.  Според кмета на Дупница Дангов общината е била ощетена с кражба на ток.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР