Снимка: БулфотоКранист от Лом, откъснал крака на колега при трудова

...
Снимка: БулфотоКранист от Лом, откъснал крака на колега при трудова
Коментари Харесай

Мъж от Лом откъсна крака на колега при трудова злополука

Снимка: Булфото

Кранист от Лом, откъснал крайници на сътрудник при трудова акцидент, се размина с пробация и парична санкция, научи BulNews.bg.

Решението е на Ломския областен съд, откакто подсъдимият е сключил съглашения с прокуратурата.

На 8 ноември предходната година към 19 часа виновният за злополуката кранист Б.А.К, работил дружно с 55-годишния си сътрудник Н.В.А, който бил машинен оператор, в индустриалното хале на компания „ ХЪС “ ООД в Индустриална зона № 1 в Лом.  Внезапно обаче зародила акцидент и железен ролон – щрипс паднал от куката на крана и затиснала 55-годишния ломчанин Н.В. Тежкият детайл ранил служащия, като премазал глезена на левия му крайник и предизвикал фрактура на стъпалото му. Травмата му обаче била толкоз съществено, че се наложило кракът му да бъде ампутиран до подбедрицата.
След като била известена регионалната ревизия по труда и е било осъществено следствие по случая, станало ясно, че до злополуката се стигнало заради немарливо осъществяване на товаро-разтоварна активност, представляваща източник на нараснала заплаха от страна на краниска. Оказва се, че обвиненият Б.К. е нарушил Наредба за безвредната употреба и механически контрол на повдигателните уреди и за обезпечаването на безвредни условия на труд. Мъжът е позволил складираните на товари в неустойчиво състояние и не е ревизирал вярното им привързване и окачване.
На база на откритите и открити нарушавания, магистратите от районния съд определили наказване пробация за краниста за период от шест месеца.
Също по този начин наказаният би трябвало да преведе по сметката ОД Министерство на вътрешните работи Монтана сума в размер на – 433,78 лева за правене на експертизи. Той би трябвало да изплати на потърпевшия Н.В.А. направените разходи в сегашния развой в размер на 960 лева и 5 лева при положение на служебно издаване на изпълнителен лист.
Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване или митинг.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР