снимка: БулфотоКампанията приключва на 9 юли, като 10 юли е

...
снимка: БулфотоКампанията приключва на 9 юли, като 10 юли е
Коментари Харесай

Днес стартира предизборната кампания

снимка: Булфото

Кампанията завършва на 9 юли, като 10 юли е ден за размисъл.

Предизборната акция за парламентарните избори на 11 юли стартира от през днешния ден. Тя  ще завърши в 24:00 часа на 2 април, като ще се води на български език.

Доставчиците на печатните медии и онлайн новинарските услуги могат да отразяват и гратис предизборната акция на партиите, обединенията и инициативните комитети, записали претенденти в изборите за народни представители.

Според Централната изборна комисия (ЦИК) не са медийни услуги обществените мрежи Facebook, Туитър и други сходни, както и персоналните блогове, пише dcnews.bg.

С разпоредбите, признати от ЦИК, се не разрешава потреблението на пропагандни материали, съдържащи герба и/или знамето на България и на непозната страна, както и религиозни знаци или изображения.

Забранено за предизборна пропаганда е потреблението на държавен и общински превоз, такава не може да има в общински и държавни институции, институции, държавни и общински предприятия, в търговски сдружения с повече от 50 на 100 държавно или общинско присъединяване, пропагандата от чиновници на вероизповеданията.

Не се смята за пропаганда осъществяването на религиозни обреди. Забранява се в комерсиалната реклама да се насочат политически внушения в изгода или във щета на една или друга партия, коалиция, предприемчив комитет или претендент.

От през днешния ден се позволява слагането на предизборни пропагандни материали.

Предизборни събрания, които са обществени, би трябвало да се провеждат при съблюдаване на противоепидемичните ограничения, заповеди и инструкции за осъществяване на изборния развой в изискванията на оповестената изключителна епидемиологична конюнктура.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР