Снимка БулфотоИзвестен наш социалог направи поредния си любопитен полотически анализ.

...
Снимка БулфотоИзвестен наш социалог направи поредния си любопитен полотически анализ.
Коментари Харесай

Райчев: БСП не стига на Румен Радев за втори мандат

Снимка Булфото

Известен наш социалог направи следващия си любопитен полотически разбор. В него той разяснява по какъв начин Румен Радев може да завоюва втори президентски мандат, какви са връзките между държавния глава и Бойко Борисов и какви цели за изборите си е сложил Ахмед Доган.

" Българска социалистическа партия не са задоволителни на Румен Радев за втори мандат. Трябва да разчита на персоналния си авторитет и се надява това да му даде мощ ". Тази теза изрече пред БНР социологът Андрей Райчев. 

Според него президентът е употребявал момента за оповестяване на кандидатурата си за втори мандат, в който нито една партия не може да си разреши нито да отхвърли, нито да удостовери, че го поддържа, тъй като се намира в предизборна обстановка: " Той издига номинацията и на вицепрезидента Илияна Йотова, което ще рече, че не договаря с партии. Това е доста ясно ориентиран политически ход ". 

Райчев изрече съмнение, че на парламентарните избори ДПС ще са в доста добра форма, тъй като ръководещата партия в Турция към този момент призна Движението за права и свободи като " единствената партия, с която партнира ". По думите му  се е устремил към 400 хиляди гласа: " Ако това стане, Движение за права и свободи става доста сериозна мощ в страната с съвсем решаващо значение. Доган ще може да сложи присъединяване или поддръжката на Движение за права и свободи за държавно управление - според с президентските избори. Той ще застане в доста мощна поза. Ще каже " освен ще съставим държавно управление, само че и ще съставим и предизборната коалиция за президент. Всички сметки включват и изборите през ноември. Радев изпреварва всичко това и декларира, че с Илияна Йотова са техните претенденти ".

Социологът акцентира, че Румен Радев и Бойко Борисов са се сблъскали челно по всички въпроси и нямат никакъв тип единодушие, а това да се промени е доста малко евентуално: " Двамата генерали изпаднаха в такива връзки, имат персонална нетърпимост и от едната, и от другата страна. Даже има повече претекст " ти да паднеш, в сравнение с аз да удрям ".

Като изключително непрогнозируеми дефинира той идните на 4 април парламентарни избори: " Поради това, че не може да се дефинира какъв брой души ще отидат да гласоподават. Ако под 2 млн. души гласоподават, това ще даде до инцидентна картина, изкривена и няма да подхожда на настроенията на българите и това ще предстои на доста бърза смяна ". 

Той не отхвърли вероятността при 3 млн. дали своят вот да има опция за сформиране на устойчиво държавно управление, написа Novini.bg. 

Райчев беше безапелационен, че страхът от ковид би бил главната причина да не излязат хората да гласоподават.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР