снимка БулфотоИде зима, ковид криза, хората нямат пари, няма бюджет,

...
снимка БулфотоИде зима, ковид криза, хората нямат пари, няма бюджет,
Коментари Харесай

Нинова към депутатите: Иде зима, ние затъваме, а хората нямат пари

снимка Булфото

Иде зима, коронавирус рецесия, хората нямат пари, няма бюджет, а ние затъваме без кабинет. Това сподели от парламентарната естрада Корнелия Нинова.

Намираме се пред нова здравна, икономическа, обществена рецесия и проблемите не могат да бъдат решени, в случай че Народното събрание се разпусне и няма постоянно държавно управление, предизвести тя.

Според нея, служебният кабинет няма по какъв начин да се оправи с провокациите без работещо Народно заседание.

" Разбираме потребността от допълните съвещания със експерти за обстановката, в която сме сложени поради отхвърли да се предложи кабинет от Има Такъв Народ, само че не разбираме мълчанието в тази зала и в случай че си заровим главата в пясъка вършим сериозна неточност. Изправени сме пред съществени провокации - потегля нова коронавирус вълна, здравната система прегрява занапред, през вчерашния ден спеши медици излязоха на митинг и се стигна до унизителна обстановка, лекари в Бургас се оплакаха, че към този момент трети месец не са получавали спомагателни средства за първа линия, а тук мълчим по какъв начин да решим тези въпроси ", укори тя от парламентарната естрада, представена от през днешния ден.бг.

" РЗИ София към този момент разгласи желанието си за нови ограничения и незабавно последва реакция и закана за митинги в София, Пловдив и Варна и в случай че осъмнем на следващия ден блокирани какво ще вършим. Токът е 75% по-скъп от междинното за Европа, започнаха да затварят предприятия, а в последна сметка ще се оскъпи всяка една стока и услуга, ще бъдат съкратени служащи, ще бъде понижен износът, хората не могат да понесат шока и всяко домакинство ще пострада през есента и зимата, а синдикати заплашат с национални митинги ", уточни още Нинова.

Тя предизвести, че бежанските лагери са претъпкани и поради събитията в Афганистан, вълната от мигранти ще се ускори.

" И на всичко това пари в бюджета няма, въпросът за приходите не може да бъде решен, актуализацията на бюджета на служебния кабинет разчита в една от своите част на пари от проекта за възобновяване, а той не е импортиран, служебният кабинет чака това да направи постоянен, а въпросът е от кое място ще дойдат парите. Това са обстоятелства и сигнализираме за тях, с цел да въведен разсъдък. Проблемите могат да бъдат решени единствено в случай че Народно събрание не се разпусне и съставим постоянно държавно управление ", отсече алената шефка.

Според нея нищо от обещанието на партиите на митинги за промяна на досегашния циничен модел на ръководство не се случва, тъй като " партиите на митинга се хванаха за гушите, назоваха се какво ли не с обидни квалификации, надвиха партийни и групови ползи ".

" Решихте, че смяната на модела може да изчака, само че неналичието на държавно управление остава досегашния модел на ръководство в действие. От през вчерашния ден партиите на митинга залагат разграничителни линии и споделят, в случай че Българска социалистическа партия получи третия мандат и предложи кабинет, няма да го поддържат без даже да знаят какво ще предложи левицата.

„ Единственият, който може да реши по какъв начин да постъпи в този момент е президентът Румен Радев, не залагайте пазарлъци. Искаме разсъдък, успокоение и диалогичност и защото си знаем тежестта за разлика от други, народът е споделил, че не можем да управляваме сами, в случай че президентът ни даде третия мандат сме подготвени да проявим разсъдък, да приказваме с останалите без ГЕРБ и Движение за права и свободи и да водим диалози със служебните министри дали са подготвени да бъдат част от постоянен кабинет ", изясни тя.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР