Снимка БулфотоИ от двете страни на Атлантика в момента изпадат

...
Снимка БулфотоИ от двете страни на Атлантика в момента изпадат
Коментари Харесай

Европа е в паника: Британци и канадци мрат от рядка инфекция

Снимка Булфото

И от двете страни на Атлантика сега изпадат в същинска суматоха. Рядка форма на зараза безусловно посича жителите на Англия и Канада. Мутиралият стрептокок се популяризира стремглаво, а съдбовните последици настъпват за броени часове. Жертвите към този момент наброяват десетки. Човек може да се болести даже и от елементарна целувка, написа Блиц. 

Дребният английски град Брейнтри в източната част на страната за часове се трансформира в едно от най-опасните места на планетата. Най-малко 12 поданици са починали, десетки са инфектирани. Симптомите, които са като при зараза, са идентични при всички: болки в гърлото, обрив, тресчица. Причинител на инфекцията е стрептокок от група А. За разпознаването ѝ са нужни два дни. Именно толкоз продължава и инкубационния интервал, само че от време на време стрептококът изобщо не може да бъде изолиран.  

" Бактерията стрептококи е много постоянно събитие. Тя е налична при възрастните, при децата. Работата е там, че някои от инфектираните изобщо не показват признаци на болестта ", споделя лекарят Исак Богард.  

Последствията са много страшни. Стрептококът също може да предизвика менингит, пневмония, скарлатина. Ако бактерията попадне в кръвта и токсини целия организъм, изходът ще е летален. 

" Има доста подтипове стрептококи. Обичайно хората отиват на доктор, когато ги боли гърлото. Стрептококите от вид А са доста токсични, процесът на заразяването на процедура не може да бъде спрян ", споделя лекарят Марла Шапиро. 

Затова заразяването става доста елементарно. Достатъчно е едно прикосновение или банална целувка, само че най-страшното е, в случай че някой кашля или киха. При това носителят на инфекцията може изобщо да не подозира, че е болен. Момиче, оказало се на крачка от гибелта, към момента не може да разбере по какъв начин всичко е станало. " Буквално се превръщах във магьосница, като в най-страшните филми. Едва не умрях. Пръстите ми потъмняха, в последна сметка се наложи да бъдат ампутирани ", описа потърпевшата. 

В момента стрептококите интензивно завладяват нови райони от Англия. Най-много случаи има в графство Есекс, където всичко е и почнало. 32 пациента са били изключително сложени под карантина. А може би има още стотици, или хиляди души, в които бацилът може да се развива и сега. 

" Човекът вдишва този бацил и живее умерено. Все отново гърло може да ви заболи след чаша студена вода, човек не обръща внимание. Най-голямата смъртност е обвързвана с погрешното използване на стандартите, което е особено за западната медицина. Опасността не е била разпозната в точния момент и следствията не са били планувани. Представете си,че тази бактерия попадне в старешки дом ", отбелязва имунологът Владислав Жемчугов.

Ситуацията е същата и в Канада. И въпреки там лекарите да твърдят, че обстановката е под надзор и за зараза не може да иде тирада, цифрите обаче приказват друго. От началото на месеца бактерията е умъртвила деветима. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР