снимка БулфотоФестивалният и конгресен център във Варна е подготвил амбициозна

...
снимка БулфотоФестивалният и конгресен център във Варна е подготвил амбициозна
Коментари Харесай

Жулиет Бинош пристига във Варна? Отговорът очакваме през лятото във ФКЦ

снимка Булфото

Фестивалният и конгресен център във Варна е подготвил амбициозна стратегия за идващото лято, като един от акцентите е посещение на френски звезди, сред които световноизвестната актриса Жулиет Бинош и синът на Ален Делон. Това сподели за Дарик шефът на комплекса Тошко Гяуров.

Всеки ден през комплекса минават сред 1000 - 2000 души, добави Гяуров. За тази година към този момент са подписани контракти за над 100 театрални постановки, уговорени са 70 музикални събития.

Фестивалният и конгресен център се развива сполучливо и през предходната година има с над 20 % повече доходи по отношение на миналата, разясни той.

През 2017 година облагата е 250 хиляди лв.. Тя се влага в поправки и съоръжение на залите с техника, а задълженията са изчистени, увери шефът на комплекса. Той добави, че през тази година ще бъдат заменени седалките в Зала 1, която за последно бе актуализирана през 2005 година. Предвидени са поправки и на остарели пространства, с цел да бъдат поети спомагателни събития.

Строеж на хотел на паркинга на ФКЦ няма да има, безапелационен бе Тошко Гяуров. По негови думи обратно в годините е било планувано строителство на паркинг и хотел, както и покриване на терасата, само че заради дефицит на средства планът е замразен. Според шефа на ФК комплексът би спечелил повече от етажен паркинг, в сравнение с от хотелска част. Около центъра има задоволително хотели, в които се настаняват гостите, които идват за разнообразни събития, по тази причина няма потребност от строителство на нови, счита Гяуров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР