снимка БулфотоЕкипажът на заседналия Вера Су живеят в страх и

...
снимка БулфотоЕкипажът на заседналия Вера Су живеят в страх и
Коментари Харесай

Екипажът на Вера Су живее в ежедневен страх и без заплати

снимка Булфото

Екипажът на заседналия " Вера Су " живеят в боязън и без заплати. Това предаде БНТ.

Националната телевизия разполага с документ, съгласно който притежателят на кораба би трябвало да им изплати 11 380 $.

15-и ден корабът остава блокиран край брега край Яйлата, а с това и ориста на екипажа остава неразбираема. Оказва се, че на борда ситуацията надалеч не е толкоз спокойна, колкото наподобява от брега.

Един от моряците на кораба, който пожела да остане неизвестен, защото се опасява за работата си се е свързал с Българска национална телевизия. По думите му екипажът не е получил заплати.

" Взехме единомислещо решение като екипаж да спрем работа. Всеки от моряците на борда желае да се прибере вкъщи. На кораба работят единствено капитанът и основният инженер. Искаме компанията притежател да заплати за направените хонорари, което е наше право ", споделя морякът.

" 14 дни сме сложени в доста сложна обстановка. Отслабваме душевен. Всяка нощ заспиваме с мисълта, че може да загинем ”.

Според моряците са извършени диалози с представители на компанията в Лондон и Варна, само че без резултат. Екипажът твърди, че разполага със запис, на който са заплашвани.

" Заплашвани сме от мениджъра на екипажа. Разполагаме със запис на заканите. Никой не ни оказва помощ. Работим крепко от първия ден, в който отплавахме. Въпреки всички наши старания не можем да получим заплатите си ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР