Снимка БулфотоДвама от най-коментираните хора в държавата отново станаха център

...
Снимка БулфотоДвама от най-коментираните хора в държавата отново станаха център
Коментари Харесай

Атанас и Пламен Бобокови: Защо Бойко Борисов и Делян Пеевски се страхуват от нас?

Снимка Булфото

Двама от най-коментираните хора в страната още веднъж станаха център на внимание.

Бизнесмените Атанас и Пламен Бобокови излязоха с позиция за тиражираните изказвания, че са част от Досиетата Пандора

" Във връзка с появилата се късно нощес публикация във вестник Труд „ Братя Бобокови в Pandora Papers “ и бързото ѝ лавинообразно, стратегически следено мултиплициране от придворни на Делян Пеевки и Бойко Борисов медии, заявяваме, че в действителност вест няма.

Ето и обстоятелствата:

Тиражираният скрийншот е не друго, а общодостъпна обществена информация от комерсиалния указател на Малта, от която е видно следното: кои са крайните притежатели, записания капитал и името на лицето, натоварено с отговорността да съставлява сдружението А&Р GLOBAL MANAGEMENT LIMITED. Казано с други думи, същата информация по размер и еднаквост ще получите и при информация в масивите на българския търговски указател.

Нека да поясним, Република Малта не е офшорна зона, а е член на Европейския съюз и ползва унифицирано европейско законодателство, използвано и на територията на Република България, като пълновръстен член на Европейски Съюз.

Въпросното сдружение е финансово сдружение за ръководство на дялове – т.е. там няма кеш, банкови сметки или каквито и да е парични потоци. Посочените дялове са съответно декларирани в данъчните ни заявления пред Национална агенция за приходите.

Държим да отбележим, че обект на следствие в „ Pandora Papers “ са лица, заемащи обществени държавни длъжности, които са се обогатили нелегално или са избегнали данъчно облагане.

От всичко казано дотук, за следващ път излиза наяве, че в активността си братя Бобокови винаги са изхождали от позицията на правда, бистрота и отчетност. Не излиза наяве обаче, към този момент година и половина, защо Бойко Борисов и Делян Пеевски се страхуват от нас? "

dunavmost.com
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР