Снимка БулфотоДнес бях призован в Софийска градска прокуратура да дам

...
Снимка БулфотоДнес бях призован в Софийска градска прокуратура да дам
Коментари Харесай

Христо Иванов: Истинската цел на днешното упражнение е поддържане на пропагандния балон

Снимка Булфото

Днес бях свикан в Софийска градска прокуратура да дам пояснения по производството по отношение на проблемите на софтуера за инцидентно систематизиране. Надлежно изпълних гражданския и професионалния си дълг да подкрепя работата на проверяващите и отговорих детайлно на всички въпроси, които имаше към мен. Не стана дума за съответни пробиви в системата, нито пък за доказателства за мое “лобиране ” и “натиск ” за въвеждането на тъкмо този програмен продукт. Благодаря на сътрудниците за добросъвестното и професионално отношение.

Това написа преди минути във фейсбук някогашният правосъден министър Христо Иванов.

Ето какво разяснява още той:

Разбира се, в случай че задачата е цялостното и обективно откриване на истината, в този момент следва да чакаме да бъдат призовани всички членове на предходния Висш съдебен съвет, воглаве с Цацаров, които единомислещо са взели решението за въвеждане на съответния програмен продукт и които са имали задължението да управляват неговата сигурност. Трябва да бъдат извикани и актуалните членове на съвета да обяснят за какво към този момент толкоз време след приключване на крайният период през 2017 година не е въведена непрекъснатата система за систематизиране на каузи и няма изцяло електронно правораздаване. Трябва също да бъдат призовани всички други ръководители в бранш правораздаване, които са възлагали и не престават да разпореждат поръчки на фирмата-разработчик. Боя се, обаче, че не истината е задачата.

От върхушката на държавното обвиняване бяха извикали кореспонденти и това, за жалост, издава същинската цел на днешното упражнение: поддържане на пропагандния балон, до който е редуциран този проблем. Всъщност, значимият въпрос е един - за какво при обезпечено финансиране от над 20 милиона сумарно за електронно правораздаване (а за инцидентното систематизиране над 6 млн.) и при краен период по пътна карта 2017 година още нямаме цялостна и сигурна цифровизация на всички процеси в правосъдната власт? И, несъмнено, тъкмо с този въпрос никой не желае да се занимава. За да избягат от отговорността си за този абсурден неуспех, в този момент се пробват да ме изкарат отговорен мен за минусите на програмен продукт, който трябваше да бъде краткотрайно решение и беше направен и внедрен напълно от самия Висш съдебен съвет.

Все отново, през днешния ден не е инцидентен ден. И се веселя, че тъкмо през днешния ден, аз можах още веднъж да видя разликата сред естествените експерти в системата и инструментите на Бога-в-Сараите от върхушката и това ми дава избран оптимизъм. И, тъй като, с цел да раздуха този агитационен балон, Гешев изрече незаконно безотговорни неща като това, че в България “пет години нямало правораздаване ”, а в правосъдната власт имало рецесия “по-страшна от ковид ”, желая да бъда очевидец и за нещо в действителност значимо: правораздаването ни.

Правосъдието в една страна не зависи от софтуера, не зависи толкоз и от разложените от безнаказаност началства от правосъдната номенклатура, не зависи даже и от следващия изпълзял на върха и преситен с власт до обезумялост Полиграф Полиграфович Шариков. Правосъдието зависи от качеството на хората - от тяхната съвест и професионализъм и до каква степен те разрешават на гореизброените фактори да им въздействат. И през днешния ден, на професионалния ни празник, желая да кажа, че българските жители би трябвало да знаят: в голямото си болшинство българските чиновници на правораздаването са свестни хора, които желаят да бъдат оставени да работят по закон и съвест. Да служат на правото. Това безмълвно болшинство, рано или късно, ще образува воля да се възпротиви на непрекъснатата си приложимост във властови игри, освен това - все по-примитивни и пошли. Днес, аз желая да потвърждавам, че проблеми и кривици в българското правораздаване има доста, само че все пак, то си остава това - правораздаване. Заради най-важното: хората.

На тях, честито.

И нагоре билото! Дължим си го.



PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници! Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите. Преценете дали материала търси сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Запомнете: Има неистини, има проклети неистини, само че има и статистика!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР