Снимка: БулфотоДетеубиец излиза предсрочно от заради добро поведение и влошено

...
Снимка: БулфотоДетеубиец излиза предсрочно от заради добро поведение и влошено
Коментари Харесай

Детеубиец излиза предсрочно от затвора

Снимка: Булфото

Детеубиец излиза предварително от поради положително държание и влошено здравословно положение. Това постанови Варненският областен съд, който обаче отхвърли молбите на двама рецидивисти с огромен престой зад решетки да прекарат остатъка от присъдите си на независимост, оповестява " Дарик ".

Детеубиецът Марин Маринов ще напусне варненския затвор, където изтърпяваше 20-годишно наказване за ликвидиране. Негова жертва е 4-годишно момченце, с чиято майка той живее на брачен начала при започване на века. От предходния си брак дамата има две деца, а с новия си мъж чакат бебе. 

Маринов, който е от добричкото село Крушари, убива по изключително нечовечен метод момченцето, откакто го рита и удря с юмруци десетки пъти. Освен това го подвига във въздуха и го хвърля на земята. Детето умира от множеството счупвания и разкъсвания на вътрешните органи. 

43-годишният мъж е съден също и за обири. До приключване на наказването му за убийството остават повече от 18 месеца, които той ще прекара на независимост. Според Варненския областен съд при Маринов има позитивна смяна. Самият той твърди, че е осъзнал грешката си. Освен това страда от бъбречна непълнота и се нуждае от хемодиализа. 

По време на изпитателния период до остатъка на присъдата си Маринов ще се среща с пробационен чиновник. 

Съдът обаче отхвърли молбите за предварително освобождение на други двама пандизчии с богати биографии, които към този момент са изтърпели по-голямата част от наказванията си. 

58-годишният Владимир Демирев има голям брой присъди за обири, документни и данъчни закононарушения. Първата от тях датира от началото на 90-те години. Той е лежал в пандиза и за укриване на налози в размер на близо 2 млн. лева в качеството му на шеф на компания. Демирев е пребивал и в испански затвор, а сега изтърпява във варненския наказване от 4 години и половина за владеене на опиати. Демирев беше един от петимата българи, против който управляващите в Испания повдигнаха обвинявания за трафик на повече от 3 600 кг хашиш на стойност близо 4,8 млн. евро. Дрогата е била съхранявана на ветроходна лодка.  

Малко повече от година остава до приключване на присъдата на Демирев. Според съда няма учредения той да бъде освободен предварително, защото рискът от рецидив е висок. 

Магистратите отхвърлиха да пуснат предварително от пандиза и рецидивист, на който остават 6 месеца до изтърпяване на 6-годишната му присъда. 33-годишният Дарин Миндизов е прекарал близо половината си живот зад решетките, като в биографията си има към 10 присъди. Мъжът е наркозависим, а закононарушенията му са главно грабежи над дами.

В края 2007 година той е пуснат предварително от пандиза и за по-малко от месец прави 3 набези над дами, прибиращи се в тъмните часове в домовете си. Една от жертвите му е бременна, а друга е пребита от Миндизов. Той получава наказване от 4 години и половина, а откакто излиза на независимост, още веднъж продължава с грабежите. 

През януари 2013 година за няколко дни той атакува и отмъква чантите на 5 дами на улици в центъра на Варна, като в множеството случаи употребява мощ. След като е арестуван, Миндизов се признава за отговорен и по този начин постановеното му наказването му от 9 години е понижено на 6 години затвор. Рецидивистът би трябвало да излезе на независимост през август. 

Решенията на съда подлежат на обжалване. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР