снимка: БулфотоДанъчните съставили акт на фирмата, стопанисваща магазина.В бона не

...
снимка: БулфотоДанъчните съставили акт на фирмата, стопанисваща магазина.В бона не
Коментари Харесай

Данъчни затвориха магазинче в Пловдивско. Всичко започнало от десертче за стотинки

снимка: Булфото

Данъчните съставили акт на компанията, стопанисваща магазина.

В бона не попадали наложителните реквизити.

Магазин отнесе най-сериозната административна санкция- „ наложително запечатване ”, след инспекция на Национална агенция за приходите. Обектът се намира в село Рогош.

Агенти на приходната организация са посетили магазина. Първоначално те не се легитимирали, а са създали контролна покупка – кексче за 40 стотинки. Предавайки продукта и касовата записка обаче, данъчните са разкрили нередности.

В бона не попадали наложителните реквизити - название на стоката,количеството и стойност по типове закупени артикули. Служителите на Национална агенция за приходите се легитимирали и почнала цялостна инспекция.

Данъчните съставили акт на компанията, стопанисваща магазина,  а след законовия интервал било направено и наказателното разпореждане. Дружеството било осъдено със най-сериозната глоба, а точно „ запечатване ”. Поради лекото нарушаване, обектът е трябвало да затвори порти единствено за 2 дни.

Управата са подали незабавно жалва до Административен съд. Магистратите обаче освен, че не са почели молбата за анулация на наказателното разпореждане, а и присъдили разноските за делото на санкционираната компания.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР