Снимка БулфотоБлизо половината от заплащането по света отива в ръцете

...
Снимка БулфотоБлизо половината от заплащането по света отива в ръцете
Коментари Харесай

Половината от заплащането в света отива само при 10% от работниците

Снимка Булфото

Близо половината от заплащането по света отива в ръцете на единствено 10% от служащите, демонстрира проучване на Международната организация на труда, до момента в който при най-нископлатените 50% от служащите отиват единствено 6,4%, написа " Гардиън ", представен от News.bg.

20% от служащите с най-ниски приходи - 650 милиона служащи - получават по-малко от 1% от общото възнаграждение. Почти няма смяна през последните 13 година, открил е анализът на организацията. Използвани са последните налични данни от 2004 до 2017 година

Работник от топ 10-те % получава 7445 $ на месец, до момента в който служащ от 10-те % на дъното взема едвам 22 $.

Половината служащи в света получават приблизително по 198 $ на месец и най-бедните 10% би трябвало да работят повече от три епохи, с цел да печелят колкото най-богатите 10% от служащите на година.

Делът на световното възнаграждение, получено от топ 10-те %, действително е понижен от 2004 година от 55,5 на 100 до 48,9%. Но в някои страни неравенството в заплащането се усилва, изключително във Англия.

Неравенството сред страните е спаднало, защото просперитетът в Китай и Индия ги приближава до страните с високи приходи. Но в по-бедните страни има по-високо равнище на неравноправие в заплащането спрямо по-богатите страни. В Субсахарска Африка 50% от служащите на дъното получават единствено 3,3% от общото възнаграждение спрямо Европейски Съюз, където същата група получава 22,9% от всички пари, отделени за заплати на служащите.

От организацията регистрират в няколко страни с високи приходи, в това число Англия, Съединени американски щати и Германия, действителен спад в приходите на междинната и по-ниската междинна класа за интервал от 13 година, а огромно нарастване има на върха.

Делът на заплащането, получавано от служащи в междинната класа, е понижен през този интервал от 44,8 на 100 до 43%. В същото време делът на възнаграждение за топ 20-те % се е нараснал от 51,3% на 53,5 на 100.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР