снимка БулфотоАко някой искаше да отрови Навални, той щеше да

...
снимка БулфотоАко някой искаше да отрови Навални, той щеше да
Коментари Харесай

Путин: Ако някой искаше да отрови Навални, той щеше да доведе нещата докрай

снимка Булфото

Ако някой искаше да токсини Навални, той щеше да докара нещата до дъно. Това разяснява президентът Владимир Путин.

" Руската медицина се оказа по-ефективна в битката против ковид, в сравнение с в други страни ", заяви Путин, съобщи.

" Нито една система в света не беше подготвена за подобен мащаб, с който се сблъскахме. Просто нямаше такава система. В съпоставяне със протичащото се по света, несъмнено, нашата система се оказа по-ефективна ", сподели Путин на годишната си конференция.

Според него Русия е съумяла да завоюва време за битка с инфекцията с помощта на бързата реакция в самото начало на пандемията.

" Веднага реагирахме и спечелихме време да стартираме дейна подготовка за момента, в който тя ще пристигна при нас в огромно количество и мащаб ", сподели Путин.

Той съобщи, че Русия се е справила с казуса с пандемията почтено и частично по-добре от другите страни.

Спадът на съветския БВП поради рецесията с ковид е 3,6% - по-малко от всички водещи икономки в Европа, както и от Съединени американски щати. В съвсем всички тях Брутният вътрешен продукт се сви с повече от 9%.

Около 550 милиарда рубли ще бъдат отпуснати от бюджета на Русия за стратегии за модернизиране на първичното звено на опазването на здравето, сподели съветският президент.

" И всички запаси, планувани за тази стратегия, всички те ще бъдат употребявани от нас в границите на периодите, планувани в нея. Това са 500 милиарда рубли от федералния бюджет, плюс 50 милиарда рубли от районните бюджети. 300 милиарда би трябвало да бъдат разпределени и изхарчени в околните три години ".

Путин означи, че осъществяването на тези стратегии ще стартира на 1 януари 2021 година, само че в някои области към този момент се работи.

Нивото на отбрана, обезпечено от съветската ваксина против ковид, доближава 97%, добави той.

" Русия се оказа първата страна в света, която изобрети, по този начин да се каже, и стартира да създава ваксина - както научният център " Гамалея ", по този начин и център " Вектор ". И ние имаме добра ваксина: и безвредна, и ефикасна - повече от 95%, равнището на отбрана е към 96-97%, споделят специалистите ".

Путин изрази убеденост в положителния резултат от съдействието на Русия с фармацевтичната компания " Астра Зенека ".

Клиничните изпитвания на комбинацията от имунизацията на английския производител и съветската " Спутник V " ще стартират преди края на тази година.

" Радостно е, когато експерти на това равнище със международна известност сплотяват старания, в това число с съветски сътрудници и съм сигурен, че резултатът ще бъде доста добър освен за нашите жители, само че и за целия свят ", сподели Путин.

От началото на пандемията към 74,2 милиона души са инфектирани с ковид по света, над 1,6 милиона са умряли. В Русия, съгласно федералния действен щаб за битка с ковид, са регистрирани 2 762 668 случая на зараза, 49 155 са умряли.

Освен това съветският президент предвижда растеж в селскостопанския бранш с 2% до края на годината.

Държавният глава означи също увеличение на безработицата в Русия.

" Равнището на безработица, което имахме при започване на годината, беше 4,7%, в този момент, както знаете, набъбна до 6,3%, само че сигурно ще работим върху това ", уточни Путин и регистрира, че валутните запаси на Руската федерация са достигнали 587,7 милиарда $, което основава условия за положително макроикономическо развиване.

Путин е убеден, че външни лица ще се опитат да се намесят в съветските избори през 2021 година, само че " Русия се готви за това ".

Президентът съобщи през днешния ден, че взаимното журналистическо следствие, което посочва поименно убийци, работещи за съветското разузнаване, като виновни за отравянето Алексей Навални, е било " трик ".

Държавният глава отхвърли обвиняванията и сподели, че Навални не е толкоз значим, че да бъде цел.

" Ако някой искаше да токсини Навални, той щеше да докара нещата до дъно ", съобщи съветският президент с усмивка.

Путин упрекна Навални, че получава поддръжка от американските служби, което, съгласно него, значи, че съветското разузнаване би трябвало да го следи. Но това не означавало да го тровят. " Кому е нужно? "

Русия не е почнала следствие на случая с Навални, защото нямало учредения за това и упреква Германия, че не е споделила своята информация по случая с съветското правораздаване.

Освен това Путин чака, че новият президент на Съединени американски щати, Джо Байдън със своя опит ще разбере проблемите в връзките с Руската федерация и ще взе участие в решаването им.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР