Снимка Булфото, видео Фейсбук/Слави ТрифоновСлави Трифонов атакува Христо Иванов по

...
Снимка Булфото, видео Фейсбук/Слави ТрифоновСлави Трифонов атакува Христо Иванов по
Коментари Харесай

Слави към Христо Иванов: Като какъв предлагаш имена в кабинета? Някой иска ли от теб да предлагаш нещо?

Снимка Булфото, видео Фейсбук/Слави Трифонов

Слави Трифонов нападна Христо Иванов по време на обществената си изява. Видеото, в което Слави дава отговор на настоящи въпроси пред Тошко Йорданов, се излъчва във фейсбук страницата на водача на " ИТН ".

" Изтеглянето на Николай Василев не е въпрос на уязвимост. Той е един извънредно заслужен човек с доста качества. Когато взехме решение да подходим чисто практично към визията на един кабинет, взехме решение да се свържем с хора, които имат сериозен опит. Василев има сериозен опит, бил е два пъти министър. Запознах се с него и фамилията му и открих, че той е доста сръчен и доста честен човек. Дълго време работихме на база това, че имаме идентични визии за това по какъв начин би трябвало да наподобяват участниците в един български кабинет ", показа Трифонов.

Лидерът на Има Такъв Народ е бил сюрпризиран от обществената реакция на оповестения от него кабинет.

„ Някои хора, имам предвид Христо Иванов и „ Демократична България ”, започнаха да споделят, че единствено тъй като тогава в държавното управление е взело участие Движение за права и свободи, Николай Василев също е Движение за права и свободи. По същия метод можем да кажем, че Христо Иванов е ГЕРБ. На въпросът за какво мисли по този начин, той не можа да ми отговори. В последна сметка се сътвори една обстановка, по-скоро напрежение, от този ход, че ще вършим държавно управление на малцинството.  Оттеглихме го, тъй като се сътвори усещане, че има връзка с нещо остаряло, нещо, което не е задоволително честно. Няма проблем, има и други хора, които имат нужните качества да поемат този пост, както стана ясно ”, изясни още Трифонов.

Според него от „ Демократична България ” желаят постове, макар, че настояват противоположното. Той е на мнение, че на партията се отделя повече от нужното внимание.

„ Те си имат своето наличие, за тях са дали своят вот избран брой хора. От своето наличие и силата им в Народното събрание имат и опцията да взимат избрани решения. Те в този момент или ще поддържат това държавно управление, или няма и ще носят своите последици. Мисля, че Христо Иванов си поставя по-голяма роля, в сравнение с има в действителност. Той има тъкмо толкоз, колкото му е определил суверенът – да бъде четвърта политическа мощ. Не му е отредил да бъде първа и да взема решение кой какъв ще бъде. Ако желае, да поддържа, в случай че не желае, да не. След това ще се случи, каквото ще се случи ", сподели водачът на Има Такъв Народ и предизвести, че всеки един ще носи политическата си отговорност.

Трифонов уточни още, че в последно време единственото, което чува, са рецензии, само че не и обстоятелства.

„ Те не желаеха да редят кабинет и внезапно Христо Иванов излезе, без диалог, без предизвестие и чете декларация от Народното събрание. И споделя – аз предлагам. Нали нямаше да предлагаш? Като какъв ги предлагаш? Някой желае ли от теб да предлагаш нещо? Какъв тъкмо стана и по кое време реши, че ще предлагаш? Като четвърта политическа мощ? Излизаш отново на избори, печелиш ги и тогава предлагаш. Сега като какъв предлагаш? Аз му се обадих и му споделих: „ Иванов, очевидно звъниш на различен телефон, тъй като в няколко изявленията казваш, че си ми звънял, а аз не подвигам. Явно звъниш на различен телефон, тъй като такова нещо на моя не виждам. Искам да създадем по този начин, че нещата да бъдат честни. Ако има нещо, желая да ми се обадиш, каквото има, да ми кажеш, с цел да може по естествен метод да го обсъдим ”. Той не ми се обади, когато потегли да чете тази декларация и да споделя в кабинета какво може и какво не може. Ако ми се беше обадил, може би щеше да има друга идея ”, описа политикът.

Според него сега " всички са против всички ", а от " ИТН " не са симпатични на никого. Защо това се е случило, Трифонов няма отговор. По време на изявлението с Тошко Йорданов, който е заместник-председател на партията и ръководител на парламентарната група, Трифонов упрекна публицистите и националните медии в това, че в продължение на ръководството на Бойко Борисов те са отразявали само неговите дейности. Според него сега е настъпил безпорядък.

„ Властта не е самоцел за нас, не е непременно. Тя е средство, не са дяволи, които са цел за мен и хората към мен. Няма външен напън. Това са клюки, които обикалят към нас и към мен. Те са просто клюки, на действителността и на гравитацията не им пука за клюки. Ние вършим това, което сме решили, и не се влияем от никого, с изключение на от тези, които са ни пратили в този парламент. Те са единствените, които биха могли да повлияят на някое наше решение. Нито медии, нито Христо Иванов. Винаги е било по този начин ”, акцентира Трифонов, написа nova.bg.



Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР