СНИМКА: БУЛФОТОСистемата на висшето образование трябва да бъде по-отворена за

...
СНИМКА: БУЛФОТОСистемата на висшето образование трябва да бъде по-отворена за
Коментари Харесай

Николай Денков: Висшето образование няма как да се подобри, ако не се промени

СНИМКА: " БУЛФОТО "

Системата на висшето обучение би трябвало да бъде по-отворена за промени. Няма по какъв начин да се подобрим, в случай че не се променим. Не може да стоим все същите и да чакаме да станем по-добри. Това разяснява министърът на образованието и науката в оставка акад. Николай Денков в ефира на Bulgaria ON AIR, заяви пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

Всяко нещо, което предлагаме в региона на висшето обучение, среща опозиция, която демонстрира може би някакви страхове, само че те са неоснователни, уточни акад. Денков. Той посочи, че предлаганата методика за обединяване на университетите планува това да става непринудено. " Ако това не се случи, в един миг някой ще тръгне да ги сплотява принудително ", предизвести министърът на образованието и науката в оставка.

Денков означи, че първоначално е имало опозиция и против Националната карта на висшето обучение, а тя е потребна, тъй като демонстрира дефицитите в даването на висше обучение. Тя е основата, в която можем да планираме по какъв начин да се развива висшето обучение, уточни просветителният министър.

Като част от свършената работа в МОН, той уточни, че е направена методика и въз основа на нея са избрани изследователските университети. Актуализирани са също минималните национални условия за придобиване на научни степени и за заемане на университетски длъжности във висшите учебни заведения и научните организации, които ще бъдат оповестени още веднъж за публично разискване.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР