Снимка: БулфотоПатриоти за Валери Симеонов настига ВМРО, Коалиция за България

...
Снимка: БулфотоПатриоти за Валери Симеонов настига ВМРО, Коалиция за България
Коментари Харесай

Последните данни от проучване за изборите шокираха България: БСП и ГЕРБ са

Снимка: Булфото

" Патриоти за Валери Симеонов " настига Вътрешна македонска революционна организация, „ Коалиция за България " пораства, а " Демократична България " консолидира вота на „ градската десница ".  Това сочат данните от изследване на Изследователски център „ Спектър “, извършено в интервала 7 - 14 май 2019 година, предоставено от Института за съвременна политика. В изследването са взели участие 993 лица от цялата страна, написа novini.bg.

Към днешна дата, силите на двете водещи партии измежду твърдо деклариращите, че ще гласоподават на 26 май са на практика изравнени - Българска социалистическа партия 33,4 % и ГЕРБ 33 %. Прави усещане, че свадите към ръководството са раздрусали периферията на ГЕРБ, до момента в който казусът на Българска социалистическа партия е, че на този стадий не притегля забележителна поддръжка от своята електорална външна страна. Наличието на доста неопределили се, само че възнамеряващи да гласоподават, затруднява безапелационни прогнози за крайния излаз от този дуел.

Повишава се смисъла на фактори като потенциал за организационна готовност, атрактивност на акцията и показване на водещите фигури в кандидатските листи в оставащите дни до изборите. Най-вероятно изходът ще се предопредели от това коя от двете политически сили ще допусне повече неточности до края на акцията.

" Патриоти за Валери Симеонов " настига Вътрешна македонска революционна организация, „ Коалиция за България " пораства, " Демократична България " консолидира вота на „ градската десница "

Все още има доста гласоподаватели, които не са определили за кого ще гласоподават, които могат да поднесат изненади на 26 май.
Броят на гласоподавателите, които не са определили своя избор - 29,3%. Твърдо декларират, че няма да гласоподават 37,9%.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР