През нощта Русия е нанесла въздушни удари по електропреносната мрежа

...
През нощта Русия е нанесла въздушни удари по електропреносната мрежа
Коментари Харесай

Нови удари по електропреносната мрежа на Украйна

През нощта Русия е нанесла въздушни удари по електропреносната мрежа на Украйна.

Нанесени са вреди в четири области на Украйна, оповестиха управляващите. Повреди по гражданската енергийна инфраструктура има във Виницка, Днепропетровска, Донецка и Киевска област. Въздушна паника беше оповестена и в Одеса и Одеска област. Градските управляващи там предизвестиха за опасност от офанзива с балистични ракети. Все още се прецизират следствията. Към момента е ясно, че в Киев няма опустошения и жертви. Противовъздушната защита е унищожила всички дронове, оповестиха военновъздушните сили.

Ръководителят на украинското енергийно сдружение Укренерго Владимир Кудрицки съобщи, че през идващите няколко седмици украинската енергийна система ще бъде доста съществено затруднена. Режимът на тока ще продължи, в това число и денем.

" Украинците ще живеят с спирания на тока още най-малко две зими ", сподели Александър Харченко, шеф на Центъра за енергийни проучвания. А президентът Володимир Зеленски се опита да успокои жителите, че управляващите вършат всичко по силите си с цел да обезпечат електричество и отопление през зимните месеци.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР