СНИМКА: БУЛФОТОМинистърът на вътрешните работи в служебния кабинет Иван Демерджиев

...
СНИМКА: БУЛФОТОМинистърът на вътрешните работи в служебния кабинет Иван Демерджиев
Коментари Харесай

Демерджиев предлага увеличение на заплатите на главния секретар на МВР и заместника му с над 1000 лв.

СНИМКА: " БУЛФОТО "

Министърът на вътрешните работи в служебния кабинет Иван Демерджиев предлага нарастване на заплатите на основния секретар на Министерство на вътрешните работи и заместника му с над 1000 лв.. Това оказва се от оповестен през днешния ден на уеб страницата на ведомството план на Наредба за изменение на наредбата за главното месечно заплащане на държавните чиновници в министерството.

Предлага се главното месечно заплащане на основния секретар на Министерство на вътрешните работи да стане 5 400 лв., а на заместника му – 4 876 лв.. Справка в " Държавен вестник " демонстрира, че до момента размерът на заплатите е бил надлежно 3 752 лв. и 3 388 лв..

В претекстовете към плана се показва, че покачването се прави „ вследствие на осъществен разбор на главните заплати на висшето професионално управление на Министерството на вътрешните работи “. Като главната цел на плана е „ да бъдат избрани нови размери на главните месечни хонорари за длъжности „ Главен секретар на Министерство на вътрешните работи “ и „ Заместник основен секретар на Министерство на вътрешните работи “.

Общественото разискване на измененията ще се организира в 14-дневен период.

На 5 август в " Държавен вестник " влязоха в действие последните промени в наредбата, които плануват нарастване с 20% на главните заплати в Министерство на вътрешните работи за част от чиновниците и с до 20% за други, чиито правни отношения са преобразувани според промените в Закона за Министерство на вътрешните работи от 2016 г.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР