Снимка: БулфотоДокато други хора разиграват театрални сцени, ние вършим работа.

...
Снимка: БулфотоДокато други хора разиграват театрални сцени, ние вършим работа.
Коментари Харесай

Сачева: Докато други разиграват театрални сцени, ние вършим работа

Снимка: Булфото

„ Докато други хора разиграват театрални подиуми, ние вършим работа. Работим с хора, с жители, които имат действителни проблеми. Нашият фокус е да намерим решение точно на техните проблеми – да получат заплати, храна, да имат работа, да имат вероятности. “

Това съобщи министърът на труда и обществената политика  Деница Сачева , предаде  БГНЕС.

Сачева пристигна на чуване в Народното събрание, където дружно с други отраслови министри показа пред депутатите пакетът от социално-икономически ограничения, който предложи държавното управление за превъзмогване на отрицателните стопански последствия от COVID-кризата.

„ Това, което обявихме към този момент, задоволително ясно демонстрира холистичния метод на Министерството на труда и обществената политика. Ние не отделяме един приоритет за сметка на различен. Мислим както за хората с увреждания, по този начин и за тези, които са самотно живеещи, за бездомните, за безработните. Мислим и за тези, които би трябвало да запазят заетостта си “, увери Сачева.

От парламентарната естрада тя напомни, че новите социално-икономически ограничения на държавното управление са в общ размер на 1,162 милиарда лв. и са с източник националния бюджет. С тях от 1 август ще се усилят с 30% и средствата за заплати на чиновниците в министерството, натоварени с действия по преодоляване на пандемията и последствията от нея.

От началото на идващия месец ще се завишават и стандартите за финансиране на делегираните от страната обществени услуги, като домове за възрастни хора, за хора с увреждания, за резидентни услуги, дневни центрове за деца, за настаняване от фамилен вид и други. Общият размер е 15 млн. лв., а нарастването ще може да се изразходва за заплатите на обществените служащи, рехабилитатори, логопеди, възпитатели и други. Възнагражденията им ще бъдат нараснали с към 20%.

Всички над 2 млн. пенсионери ще получат по 50 лв. добавка към пенсиите си за месеците август, септември и октомври, напомни още Сачева. Правителството към този момент е отпуснало 106 млн. по бюджета на Национален осигурителен институт за тази цел, а първото заплащане на тези пари следва сред 7 и 20 август.

Инвалидните пенсии на близо 5 хиляди пенсионери с изтекло ТЕЛК-решение по време на изключителното състояние и епидемиологична конюнктура са към този момент изплатени в цялостен размер, увери още общественият министър.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР