Снимка БулфотоЧЕЗ Електро България“ предлага нощната тарифа за битовите абонати

...
Снимка БулфотоЧЕЗ Електро България“ предлага нощната тарифа за битовите абонати
Коментари Харесай

ЧЕЗ иска 16% увеличение при цената на тока

Снимка Булфото

„ ЧЕЗ Електро България “ предлага нощната цена за битовите клиенти да нарастне с 51%, а дневната с 5%. А добавяйки изменението в цените на всички останали детайли, формиращи крайната цена във фактурата, се получава приблизително нарастване на цената на тока с към 16%, или към 3 ст. за киловатчас, написа utroruse.com. 

Данните за желаното нарастване бяха оповестени във Фейсбук от ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която ги е получила по длъжностен път от Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР). Веднага по-късно ЧЕЗ разгласиха своето предложение за нови цени, които ще стартират да работят от 1 юли, в случай че регулаторът ги утвърди.

От ЧЕЗ изясняват, че желаят огромното нарастване, тъй като сега те купуват от НЕК нощния ток на по-висока цена. Пред публицисти ръководителят на КЕВР Иван Иванов удостовери, че настояването за нарастване е такова. Той обаче добави, че не е значимо какви оферти внасят фирмите, а какво ще постанови регулаторът и още веднъж повтори, че няма да има фрапантно нарастване на цената на тока. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР